ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Οι παραμονές της 28ης και τι (δεν) ξέχασε η Κεραμέως

Αντιδράσεις για το μήνυμα της υπουργού Παιδείας - Τι γράφουν στα σόσιαλ μίντια

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έστειλε μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο οποίο κάνει αναφορά για την «αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας» χωρίς να αναφέρει πουθενά τη λέξη «φασισμός». Παράλληλα η..
ιταλική επίθεση προς την Ελλάδα δεν σημειώθηκε τις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ανέφερε στο μήνυμά της η υπουργός καθώς πόλεμος είχε αρχίσει 13 μήνες νωρίτερα, την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, με την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία.

 Σταχυολογούμε από τα σόσιαλ μίντια σχόλια σχετικά με το μήνυμα της Κεραμέως:

➤ Πόσο αγράμματη είναι μια υπουργός Παιδείας που, στο μήνυμά της περί 28ης Οκτωβρίου, λέει ότι ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε "παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου". Ο πόλεμος είχε ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, με την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία...
➤ Πόσο χολερική είναι μια υπουργός Παιδείας όταν στο μήνυμά της περί 28ης Οκτωβρίου δεν λέει κουβέντα για τους φασίστες του Μουσολίνι και τους ναζί του Χίτλερ αλλά μιλάει για "δυνάμεις του μίσους και της βίας"; Σε λίγο θα αποκαλεί "δυνάμεις μίσους και βίας" και τους φοιτητές...
➤ Ούτε κουβέντα δεν είπε για τον φασισμό και το ναζισμό στο μήνυμά της για το “Οχι” η Κεραμέως
➤ Η  Κεραμέως και το κόμμα που εκπροσωπεί εχουν στεγάσει και ενσωματώσει και τα ναζιστικά και τα φασιστικά "σταγονίδια" κι εκφράζουν με την ασκούμενη πολιτική την ιδεολογία τους,τόσο που ελάχιστοι δεξιοί πολιτικοί να μπορούν πλέον να διαφοροποιηθούν.
➤ Οσοι λέτε Ναζισμός και όχι βία, όσοι λετε Φασισμος και οχι μισος σαν την υπουργό μας δεν θα γίνετε ποτέ σημαιοφόροι. Να το ξέρετε.
➤ Εγώ που δεν είμαι κακεντρεχής θέλω απλώς να επισημάνω πως το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας ανέφερε την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου στις 28 Οκτωβρίου 1940 ως κάτι που συνέβη στις "παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου", απλώς επιβεβαιώνει το πρόβλημα με την έλλειψη αριστείας στην Παιδεία. Έχει τόσο αποδιαρθρωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα που ούτε η υπουργός Παιδείας δεν γνωρίζει ιστορία.
➤Μετα τον Πικραμμενο στις 12 Οκτωβριου στην Ακροπολη και η Κεραμεως στο λογο της για τον εορτασμο της 28ης Οκτωβριου δεν αναφερει τις λεξεις φασισμος και ναζισμος. Αντιθετως μιλαει για το λαϊκισμο. Οταν η αγραμματοσυνη συνανταει τον ακροδεξιο λαϊκισμο το κοκτεηλ ειναι εκρηκτικο.
➤ Αν η Κεραμέως ήταν αθλητικογράφος: "Την παραμονή του ματς, δηλαδή στο 20ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου..."
➤ To 1940 είπαμε ΟΧΙ στον Λαφαζάνη που προσπάθησε να τυπώσει δραχμές στο Νομισματοκοπείο. #Βοηθάω_τη Maria_που_βοηθάει_την_Κεραμέως
➤ Δεν ήταν φασίστες. Δεν ήταν ναζί. Απλά είχαν κάτι ψυχολογικά τα παιδιά μωρέ. #28ηΟκτωβριου #Καλοφάγωτο

Διαβάστε ολόκληρο το μηνυμα της Ν. Κεραμέως (τα bold δικά μας): 
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες Εκπαιδευτικοί,
Γιορτάζουμε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της μακράς και ένδοξης ιστορίας της χώρας μας. Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία ημέρα που φέρει ιδιαίτερο βάρος για τη συλλογική μας ταυτότητα, για τρεις ιδιαίτερους λόγους, ανάμεσα σε άλλους πολλούς:
Μας υπενθυμίζει τα επιτεύγματα του Ελληνισμού. Στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της πιο μελανής ίσως σελίδας της παγκόσμιας ιστορίας, οι αντίξοες συνθήκες και η δυσανάλογη ισχύς προς τον κατακτητή δεν πτόησαν τον ελληνικό λαό. Αψηφώντας κάθε δυσκολία, οι Έλληνες αποφάσισαν να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιταχθούν στις δυνάμεις του μίσους και της βίας, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία μας.
Αποτελεί διδαχή και αναδεικνύει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας. Η έμφυτη τάση του λαού μας να αντιμετωπίζει θαρραλέα τις δυνάμεις, που τον απειλούν, συνιστά επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην μακραίωνη ιστορία μας. Η ισχύς αυτή πηγάζει από την ικανότητά μας να συσπειρωνόμαστε γύρω από έναν κοινό στόχο, όταν οι θεμελιώδεις αξίες μας κινδυνεύουν.
Στις μέρες μας, που οι ακραίες φωνές του λαϊκισμού επιδιώκουν να δυναμώσουν, που ο ατομικισμός και η αποξένωση μαστίζουν την ανθρωπότητα, είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να αναβιώσουμε αξίες, όπως η αυταπάρνηση, ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη, που μας επιτρέπουν, σήμερα, να ζούμε σε μία ελεύθερη, δημοκρατική χώρα.
Αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην προσπάθεια να διατηρήσουμε την εθνική μας μνήμη, καθώς και να καλλιεργήσουμε μια πιο διαδραστική σχέση με το παρελθόν μας. Η αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας και η γνωριμία με την ιστορική μας ταυτότητα, η δυνατότητα εντοπισμού και αξιολόγησης αξιόπιστων ιστορικών πηγών, αποτελούν γνώσεις και δεξιότητες που οφείλει να αναπτύξει στους μαθητές ένα σύγχρονο σχολείο. Αγαπητά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, Αξιοποιώντας το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό της ιστορικής κληρονομιάς μας, μπορούμε να διδάξουμε και να διδαχτούμε από το παρελθόν και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το παρόν και το μέλλον.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!
Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου, σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι αναδεικνύει ταυτόχρονα την βαθιά ιστορική της αγνοία αλλά και ασύγγνωστη αβελτηρία ενώ καταλήγει δηκτικά "αν η κα Κεραμέως είναι παράδειγμα αριστείας τότε να με συγχωρείτε αλλά προτιμώ την κλήρωση".