ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Πως ο Χοακίν Φίνιξ έχασε 23 κιλά για να γίνει «Τζόκερ»

Tην ώρα που οι περισσότεροι ασχολούνται με το πρωτόγνωρο συμβάν των αστυνομικών που έκαναν ντου σε δυο σινεμά που έπαιζαν τον «Tζόκερ» και έβγαλαν έξω άρον άρον τους κάτω των 18 και τους έσυραν στο αστυνομικό τμήμα, πολλοί είναι και αυτοί που αναρωτιούνται για το πώς αδυνάτισε ο πρωταγωνιστής Χοακίν Φίνιξ και τι θυσίες έκανε για να μπει στο πετσί του ρόλου που τον ήθελε σχεδόν αποστεωμένο.
Ο Φίνιξ, λοιπόν, για να γίνει..
Τζόκερ έχασε 23 ολόκληρα κιλά καθώς ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τοντ Φίλιπς, του ζήτησε να γίνει πραγματικά «στεγνός» για να μπορέσει να είναι ρεαλιστική η ερμηνεία του.
Η διατροφή του έγινε με απόλυτη προσοχή και κατω από ιατρική παρακολούθηση. Ο ίδιος παραδέχθηκε στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ, πως δεν ήταν εύκολο: «Κάποιες ώρες ήταν δύσκολο, αλλά υπήρχαν στιγμές που έπαιρνα κουράγιο. Νομίζω ότι το να έχεις αυτό το επίπεδο ελέγχου στο σώμα σου είναι κάτι σημαντικό, δεν ξέρω. Στην αρχή ήταν εξαντλητικό, ωστόσο, όταν πετύχεις αισθάνεσαι ξαφνικά γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό».

Ο Φίνιξ ανάμεσα στα άλλα αποκάλυψε ότι η προσπάθεια να χάσει κιλά επηρέασε ακόμα και την κοινωνική του ζωή, καθώς έπρεπε να μην βγαίνει για να μην παρασύρεται και τρώει. «Ήταν δύσκολο, ούτε τηλεόραση δεν μπορούσα να δω καθώς όταν έβλεπα διαφημίσεις τροφίμων τρελαινόμουν. Στριφογύριζε στο κεφάλι μου με διάφορους τρόπους, στα όνειρά μου, ήταν ό,τι χειρότερο. Δεν κοινωνικοποιείσαι καθόλου και αυτό γιατί όλη η κοινωνική δραστηριότητα στριφογυρίζει γύρω από το φαγητό και το ποτό».
Όπως επισημαίνουν ειδικοί ψυχολόγοι είναι ιδιαίτερα αγχωτικό για κάποιον να πρέπει να χάσει τόσο βάρος και τόσο γρήγορα. Ας μην ξεχνάμε, ότι η ανακοίνωση της ανάθεσης του ρόλου έγινε τον Ιούλιο του 2018 και τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018.
Σύμφωνα με τον Χοακίν Φίνιξ, η δίαιτα ήταν απαραίτητη για να καταφέρει να ενσαρκώσει τον "Τζοκερ" όπως ο ίδιος και ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς είχαν σκεφτεί.
«Για εμένα το πιο ενδιαφέρον, και αυτό που περίμενα και είχα προβλέψει, ήταν ότι η απώλεια βάρους θα μου προκαλέσει αυτά τα αισθήματα δυσαρέσκειας, πείνας, ευπάθειας και αδυναμίας. Αλλά αυτό που δεν είχα προβλέψει ήταν το αίσθημα ρευστότητας που ένιωθα σωματικά. Ενιωθα ότι θα μπορούσα να κινηθώ με τρόπους που δεν μπορούσα στο παρελθόν. Νομίζω ότι αυτή η ευκολία στην κίνηση έγινε και σημαντικό μέρος του χαρακτήρα», ανέφερε ο Χόακιν Φίνιξ.