ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Σοκ με τα 39 πτώματα που βρέθηκαν σε φορτηγό στο Έσεξ

Στην ταυτοποίηση των θυμάτων, μια διαδικασία που θα πάρει πολύ καιρό, αλλά και στην εξιχνίαση των όσων προηγήθηκαν πριν εντοπιστούν 39 πτώματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός εφήβου σε φορτηγό στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade στο Έσεξ προχωρούν οι Βρετανικές αρχές, που έχουν συλλάβει τον 25χρονο οδηγό.
Η υπουργός Εσωτερικών,..
Πρίτι Πάτελ ανακοίνωσε ότι αξιωματούχοι που ασχολούνται με τη μετανάστευση συνεργάζονται με την αστυνομία για να διακριβωθεί τι συνέβη, κι ενώ η Εθνική Υπηρεσία για την εγκληματικότητα (NCA) που είναι αρμόδια για να ερευνήσει το οργανωμένο έγκλημα μετανάστευσης και την εμπορία ανθρώπων, εξετάζει αν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος ενδέχεται να έχουν παίξει ρόλο στην τραγωδία.
Ο εντοπισμός των πτωμάτων έγινε στις 3:40 (ώρα Ελλάδος) τα ξημερώματα όταν η αστυνομία κλήθηκε από τραυματιοφορείς ασθενοφόρου και έσπευσε στο σημείο. Πώς ενημερώθηκε το ασθενοφόρο παραμένει ακόμα άγνωστο και οι εκπρόσωποι των αστυνομικών δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.
Ο Διευθυντής της Αστυνομίας του Έσεξ, Άντριου Μάρινερ, υποστήριξε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το φορτηγό ήρθε από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίελιο από την πόλη Χόλιχεντ της Ουαλίας το Σάββατο. Σημειώνεται ότι το Χόλιχεντ βρίσκεται περίπου 480 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο πoυ βρέθηκε το φορτηγό.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει σε αυτό το στάδιο των ερευνών εάν το φορτηγό είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Βουλγαρία. «Ελέγχουμε ακόμα τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνούμε με τις αρχές», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τσβετάνα Κράστεβα.