ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιοι είναι οι Kyriakistas που απειλούν τη Φώφη

Ολα ξεκίνησαν με τη γνωστή αφίσα που κυκλοφόρησε το ΚΙΝΑΛ, για να εκφράσει την αντίθεσή του στις εργατικές ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου. Με το σύνθημα μάλιστα «η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι, μέσα και έξω από τη Βουλή» (δειτε ΕΔΩ).
Μια αφίσα εμπνευσμένη από τον Μάη του '68, που παρέπεμπε στις αφίσες του ΚΚΕ μετά την μεταπολίτευση. Αν και η αφίσα..
κατέβηκε, η κριτική δεν περιορίστηκε στην στυλιστική επιλογή του γραφίστα. Πολλά ήταν τα σχόλια που γράφτηκαν για την αριστερή στροφή που κάνει το ΚΙΝΑΛ- το ΚΙΝΑΛ έπαθε ΣΥΡΙΖΑ έγραφαν στο twitter- με συνθήματα δανεισμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ και με μια ρητορική, σκληρά αριστερή.
Η απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε για την στροφή του ΚΙΝΑΛ σε θέσεις όλο και πιό κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύεται και από πληροφορίες που θέλουν την Φώφη Γεννηματά, αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου, να έχουν επιλέξει μια πολιτική «μηδενικής συναίνεσης» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμα και στα θέματα της Αναθεώρησης του Συντάγματος, πόσο μάλλον στο νέο εκλογικό νόμο. Επιχειρώντας έτσι να επαναπατρίσουν το αντιδεξιό, αριστερό ακροατήριο του παλαιού ΠΑΣΟΚ που έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα θεωρούν ότι η κριτική δεν είναι αθώα, αλλά εκπορεύεται από στελέχη, δημοσιογράφους και οπαδούς που θεωρούν ότι πλέον τους εκπροσωπεί καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να λείπουν και οι υποψίες για δάχτυλο Βενιζέλου.

Ερχονται οι Kyriakistas
Οσοι αντιδρούν και επικρίνουν την αριστερή στροφή του ΚΙΝΑΛ και την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας και της συνθηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ονομάστηκαν από τα κομματικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής «Kyriakistas», φιλικά διακείμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και όχι μόνο Kyriakistas αλλά και παραλιάκηδες της 7ης Ιουλίου. Δηλαδή όχι μόνο οπαδοί του πρωθυπουργού ή της σύγκλισης του ΚΙΝΑΛ με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και αδιάφοροι πολίτες, που δεν μπήκαν καν στο κόπο να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές και δεν ψήφισαν το ΚΙΝΑΛ.
Τον τίτλο Kyriakistas αποκάλυψε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Λάμπρος Παλάντζας που φρόντισε να εξηγήσει τη νέα γραμμή που σηματοδοτεί η έξωση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με αποτέλεσμα την θέση του εκτός ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ. Με σαφείς αναφορές εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, ο Λάμπρος Παλάντζας έγραψε στο facebook για τους Kyriakistas και τους παραλιάκηδες που αντέδρασαν στην αφίσα, σημειώνοντας ότι «η εποχή που η παράταξη διεκδικούσε τον ρόλο του συμπληρώματος, τελείωσε τον Ιούνιο του 2015».

 Πηγή: iefimerida.gr