ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Novartis: ωμές παρεμβάσεις Αγγελή κατήγγειλε η Τουλουπάκη

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή της στον συνάδελφό της εισαγγελέα στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες της σε βάρος του πρώην επόπτη της Γιάννη Αγγελή η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας φέρεται να προσκόμισε περισσότερα στοιχεία για όσα καταλογίζει στον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τον ..
οποίο κατηγορεί για παρέμβαση στο έργο της, που είχε ως σκοπό να καθυστερήσει την εξέλιξη της έρευνας για την υπόθεση της NOVARTIS .
Ειδικότερα, η Ελένη Τουλουπάκη στην κατάθεση της φέρεται να έκανε λόγο για παρεμβάσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης της NOVARTIS από τον επόπτη της Ιωάννη Αγγελή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να περιέγραψε περιστατικά κατά τα οποία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, ενώ τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε να καθυστερήσει την εξέλιξη της εν λόγω έρευνας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων από την Εισαγγελία Διαφθοράς περιγράφοντας με λεπτομέρειες πως ο Γιάννης Αγγελής σε δυο διαφορετικούς χρόνους κι ενώ η ίδια έλειπε από το γραφείο της μπήκε συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε τα δεδομένα για τη NOVARTIS και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.
Τα στοιχεία αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, φέρεται να είπε η Ελένη Τουλουπάκη ότι δεν έχουν επιστραφεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Οι γραμματείς ωστόσο έδωσαν έγγραφες καταθέσεις περιγράφοντας τα περιστατικά και μάλιστα σε χρόνο πριν προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες ο Γιάννης Αγγελής.
Επίσης η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη NOVARTIS από τον Γιάννη Αγγελή, τα οποία τελικά επέστρεψε, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν κράτησε αντίγραφα.
Η εισαγγελέας περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τη συνάντηση με το FBI τον Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη κατά την οποία οι Αμερικανοί φέρονται να επιχείρησαν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου, το οποίο κατονόμασαν, αλλά ο Γιάννης Αγγελής αρνήθηκε να παραληφθούν, με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών θα καλέσει για κατάθεση και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Μαρία Δήμα / ΕφΣυν