ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Επιστρέφει με νέα επεισόδια η Μηχανή του Χρόνου

...με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο Cοsmote History HD
Η βραβευμένη εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, σε παραγωγή COSMOTE TV, επιστρέφει για ακόμα μία τηλεοπτική σεζόν με νέα επεισόδια στο COSMOTE HISTORY HD. Στην πρεμιέρα της εκπομπής τη Δευτέρα 23/9 στις 21.00, η «Μηχανή του Χρόνου» θα.. μας γυρίσει στο καλοκαίρι του 1964, όταν χιλιάδες Έλληνες της Κωνσταντινούπολης απελάθηκαν από τις τουρκικές αρχές, έχοντας μόνο το δικαίωμα να πάρουν μαζί στη νέα τους πατρίδα 20 μόλις δολάρια και αποσκευές με προσωπικά αντικείμενα βάρους 20 κιλών.
Η έρευνα του επεισοδίου πλαισιώνεται από συνεντεύξεις απελαθέντων, οι οποίοι δέχτηκαν αιφνιδιαστικές επισκέψεις από την τουρκική ασφάλεια που τους έδινε λίγες μόνο ημέρες να εκποιήσουν τις περιουσίες τους και να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Οι μαρτυρίες αυτές, που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα δύο ετών, αποτυπώνουν τις δύσκολες ώρες του αποχαιρετισμού, καθώς και την προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβάλουν οι Έλληνες της Πόλης, για να χτίσουν μία νέα ζωή σε έναν μέχρι τότε «άγνωστο» για αυτούς τόπο.