ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Αχτσιόγλου: Συρρίκνωση μισθών και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα το αναπτυξιακό μοντέλο της ΝΔ

Tο αναπτυξιακό μοντέλο της ΝΔ οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και στην κρίση δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου. «Για εμάς η δίκαιη ανάπτυξη προϋποθέτει τη στήριξη της εργασίας. Αντιθέτως στο αναπτυξιακό μοντέλο της ΝΔ έχουμε μία συνολική υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και μία υποβάθμιση του μηχανισμού που θα έφερνε αυξήσεις μισθών, δηλαδή τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» σημείωσε μιλώντας στον Ant1..

Παράλληλα, όπως είπε, στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της ΝΔ υπάρχουν πολλές φωτογραφικές ρυθμίσεις επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων πολύ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. «Αυτό δείχνει ένα αναπτυξιακό μοντέλο κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, συρρίκνωσης εργασίας και μισθών, ένα μοντέλο που μας οδήγησε στην χρεοκοπία και στην κρίση. Δεν είναι αυτό το μοντέλο που θα μας πάει στην επόμενη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ε. Αχτσιόγλου.
«Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώνει ότι θα καταργήσει τον κανόνα για τη δήλωση των υπερωριών. Είναι πάρα πολύ μεγάλο λάθος, ελπίζω να το ξανασκεφτεί» επισήμανε.
Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε αυτή τη στιγμή τα όποια οικονομικά μέτρα υλοποιούνται ή εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό, είναι «επειδή έχουμε μία καλή κατάσταση στην οικονομία της χώρας η οποία επιτεύχθηκε λόγω της δουλειάς που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά πρωτίστως λόγω των θυσιών του ελληνικού λαού».

πηγή: avgi.gr