ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Μπακογιάννη: «Όχι» σε Εξεταστική για Novartis

Θέση –απολύτως προσωπική όπως διευκρίνισε– κατά της σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής για τη λεγόμενη «σκευωρία» της Novartis, όρο που επίσης δεν υιοθέτησε, έλαβε δημοσίως το πρωί της Τρίτης η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.
Για τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη..
Παπαγγελόπουλο, ο οποίος έχει κατονομαστεί ως ο «Ρασπούτιν», η κ. Μπακογιάννη ζήτησε να κριθεί όχι από τη Βουλή αλλά από την τακτική Δικαιοσύνη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι η απόπειρα της προηγούμενης κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την υπόθεση Novartis για να δημιουργήσει ένα δήθεν πολιτικό σκάνδαλο εμπλέκοντας δέκα συγκεκριμένα πρόσωπα, «ήταν ένα τεράστιο φιάσκο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν όμως μια απόφαση που πλήγωσε πάρα πολύ το πολιτικό σύστημα και πλήγωσε πάρα πολύ δέκα ανθρώπους».
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ήταν «σκευωρία», η κυρία Μπακογιάννη απέφυγε να συμφωνήσει. «Σκευωρία… δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις» απάντησε. Ακολούθως τόνισε ότι κατά την άποψή της «ο κόσμος πιστεύει πως όλες αυτές οι Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές δεν βγάζουν ποτέ τίποτε άλλο παρά μόνο ένα πολιτικό αποτέλεσμα». Και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, πρέπει να τον κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου για αυτήν την υπόθεση. Να μην ασχοληθεί η Βουλή. Εαν προκύψουν από τη δικογραφία του κ. Παπαγγελόπουλου, από την έρευνα που αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο, στοιχεία που να αφορούν άλλους πολιτικούς να το δούμε τότε». «Εννοείται ότι θα αποφασίσει η Βουλή, εγώ θα πω τη γνώμη μου, αλλά βεβαίως θα συνταχθώ με την άποψη της Βουλής» είπε η κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι είναι προσωπική η άποψή της.
- πηγή: topontiki