ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστικό κάλεσμα αγώνα και μνήμης



Ανακοίνωση της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα»:

Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και το χέρι του Γιώργου Ρουπακιά. Ο Παύλος «ενοχλούσε» τους φασίστες. Ήταν εργάτης,..
καλλιτέχνης με πολιτική τοποθέτηση, αγωνιστής και άρα εμπόδιο για αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν τις ανισότητες, τη φτώχεια και την καταπίεση.
Οι φασίστες επιδιώκουν να καταστείλουν απεργίες για να ρίξουν τα μεροκάματα, χτυπούν και σκοτώνουν εργάτες, επιτίθενται και να βασανίζουν μετανάστες. Τους έθρεψαν οι ρατσιστικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), που χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, που δίνουν τα χέρια σε επίσημες εκδηλώσεις με τον κάθε Κασιδιάρη και ταυτόχρονα πνίγουν και φυλακίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, που υπογράφουν συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία μπαλάκι. Τους θρέφει το δόγμα «νόμος και τάξη», ο εμφύλιος των φτωχών, η προπαγάνδα για λαθραίους πρόσφυγες και μετανάστες. Τους θρέφει ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός, η αστυνομοκρατία και η καταστολή, η εκκένωση των καταλήψεων από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον δήμο της Αθήνας!
Το αντιφασιστικό κι αντιρατσιστικό κίνημα, το εργατικό και νεολαιίστικο συνέβαλαν  ώστε η Χρυσή Αυγή να απομονωθεί στις γειτονιές και στα σχολεία, να αποκλεισθεί από τη βουλή. Παρ’ όλα αυτά, ο φασισμός και η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ δεν θέλουν εφησυχασμό. Το τέρας έχει πολλά κεφάλια και κρύβεται και στα «παραμάγαζα» που ξεπετάγονται για να γεμίσουν το κενό. Οι εξαγγελίες του Λαγού για νέο κόμμα, ο εθνικισμός και ο ξενοφοβικός λόγος της Ελληνικής Λύσης, οι απειλές του Μιχαλολιάκου για επιστροφή των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την ηπιότερη αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα απαιτούν απάντηση. Καλούμε τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία να συνεχίζει να αντιμάχεται τους νεοναζί δολοφόνους και την ιδεολογία τους για τον εμφύλιο των φτωχών. Η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι στην φυλακή και όχι στις πλατείες, στις γειτονιές μας.
Συντονιζόμαστε και αντιστεκόμαστε στην φασιστική παρουσία σε χώρους δουλειάς, συλλόγους, σχολεία, και γειτονιές. Απονομιμοποιούμε τους απογόνους του Χίτλερ στη λαϊκή συνείδηση και τη νεολαία. Ο δικός μας δρόμος προβάλλει την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα. Προτάσσουμε τον κοινό αγώνα ντόπιων και ξένων εργατών απέναντι στην φτώχεια ,την ανεργία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε σχολείο, κάθε γειτονιά οργανώνουμε αντεπίθεση, λαϊκού πολιτισμού και ιστορικής μνήμης για να ξεριζώσουμε το φασισμό και τους φασίστες.
Απαιτούμε την τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Υψώνουμε το ανάστημά μας μπροστά στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Χτίζουμε δεσμούς αλληλεγγύης και αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή ζωή, ελευθερία και πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά.
Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων-προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις της Δύσης που παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική  κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο ντυμένος με αντισυστημική προβιά.
Το αντιφασιστικό κίνημα με ενωτικό και μαχητικό βηματισμό, θα βρεθεί γι’ άλλη μια φορά στους δρόμους του Κερατσινιού, για να δηλώσουμε την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας για:
  • Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.
  • Το κλείσιμο κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.
  • Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα.
  • Πόλεις ανοιχτές με ανθρώπινη φιλοξενία  και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
  • Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
  • Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.
  • Στηρίζουμε το 3μερο εκδηλώσεων του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και τη συναυλία που διοργανώνουν η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου την Τρίτη 17/09 στα Λιπάσματα
  • Καλούμε στην Αντιφασιστική συγκέντρωση στο μνημείο την Τετάρτη 18/09 και στην πορεία με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα