ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Αμπάρια γεμάτα δάνεια

Aπό την Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του ΔΣ σχετικά με την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του πρώην εκδότη Σταύρου Ψυχάρη για τα δάνεια της Alpha Bank. Aναλυτικά:
"Ως εργατικό σωματείο δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε θέματα Δικαιοσύνης παρά μόνο να ενημερώνουμε για αποφάσεις που δικαιώνουν τα μέλη μας σε αντιδικίες με εργοδότες. Κάνουμε μία, ελπίζουμε μοναδική, εξαίρεση που αφορά τα δάνεια που πήρε.. ο ΔΟΛ και ο Σταύρος Ψυχάρης από τις τράπεζες, σε περίοδο μάλιστα που αυτές ανακεφαλαιώνονταν με τις θυσίες των συνταξιούχων και των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έναυσμα αποτέλεσε η είδηση ότι η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την απαλλαγή του Σταύρου Ψυχάρη για τα περίφημα «δάνεια με αέρα». Ανέλπιστο δώρο για την ονομαστική του εορτή, βάσει των στοιχείων της υπόθεσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σκεπτικό της παραπάνω εισήγησης είναι πως ο ισχυρός άντρας του ΔΟΛ προσπάθησε να σώσει τις 2.500 θέσεις εργασίας του εν λόγω Ομίλου. Άρα, χοντρικά, δεν λειτούργησε καταχρηστικά αλλά με διάθεση να περισώσει μέσα στην κρίση τον ΔΟΛ με τους εργαζομένους του.
Ζήσαμε από κοντά τη συγκεκριμένη υπόθεση από την πλευρά των εργαζόμενων-μελών μας, στη θυγατρική εταιρεία του ΔΟΛ που έχει τον ραδιοσταθμό «Βήμα fm», οι οποίοι κινήθηκαν, πρώτοι, νομικά κατά της προαναφερόμενης εταιρείας από τις αρχές του 2016 και έφυγαν ,τελευταίοι, από το κτήριο της Μιχαλακοπούλου, βγαίνοντας συγχρόνως σε επίσχεση εργασίας στα τέλη του 2017. Τα μέλη μας διεκδικούν μέχρι και σήμερα τα δικαιώματα τους ως εργαζόμενοι της εταιρείας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» (θυγατρική της «ΔΟΛ Α.Ε.») της οποίας Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξακολουθεί να είναι ο Σταυρoς Ψυχάρης που όμως σφυρίζει αδιάφορα, παρά την απόφαση 542/2018 του Πρωτοδικείου Αθηνών, που τον υποχρεώνει να διοικήσει την εταιρεία!
Τα μέλη μας ξεκίνησαν, όπως είπαμε, να διεκδικούν νομικά τα δεδουλευμένα τους από τις αρχές του 2016, γι΄αυτό από τα μέσα του ίδιου χρόνου δεν πληρώθηκαν ποτέ ξανά από την επιχείρηση αλλά μόνο μέσω δικαστικών αποφάσεων(!). Συγχρόνως οι διευθυντές του ΔΟΛ και οι συνεργάτες τους προσπάθησαν εντέχνως να στρέψουν το λοιπό προσωπικό του ραδιοσταθμού αλλά και ολόκληρου του ΔΟΛ εναντίον τους. Με τη νέα ιδιοκτησία η πλειοψηφία των εργαζομένων απολύθηκε χωρίς αποζημίωση ή παραιτήθηκε ή αφέθηκε στην τύχη της επειδή ανήκε σε θυγατρική της ΔΟΛ με τρόπο που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε όσους τελικώς έμειναν με τη νέα ιδιοκτησία, της «ALTER EGO» του Μαρινάκη, ο μισθός τους κόπηκε κυριολεκτικά στο 50%.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ένα καλοδουλεμένο σχέδιο, με στόχο να απαλλάξει των ευθυνών του τον Σταύρο Ψυχάρη καθώς και τα στελέχη των Τραπεζών που του έδωσαν τα περίφημα «δάνεια με αέρα». Δυστυχώς οι εργαζόμενοι του πρώην ΔΟΛ, στην καλύτερη περίπτωση, κέρδισαν κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, πολύ λιγότερες σε αριθμό από τις αντίστοιχες στη Μιχαλακοπούλου.
Ο Σταύρος Ψυχάρης και οι λοιποί που συνήργησαν στα παραπάνω πρέπει να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους. Άλλως, δικαιώνεται πλήρως ο Βασίλης Ραφαηλίδης όταν έγραφε: «Η Ελλάδα δεν είναι ακριβώς αστική-καπιταλιστική χώρα. Ανήκει στις χώρες του «δύσμορφου καπιταλισμού» όπου ο καπιταλισμός είναι το ζητούμενο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ"