ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Κολονάτη ελαφρότητα!

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Αμετανόητοι αυτοί οι Συριζαίοι. Δεν λένε να βάλουν μυαλό. Συνεχίζουν να προκαλούν. Δεν ντρέπονται καθόλου. Διαβάζω και μένω με το στόμα ανοιχτό: «Την έκθεση κάνναβης “Salonica Cannabis Expo” επισκέφθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 84η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας περιηγήθηκε στο.. περίπτερο 2, ξεναγήθηκε στα σταντ και συνομίλησε με τους εκθέτες, δέχθηκε συγχαρητήρια από φίλους και συγγενείς ασθενών για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του σχετικά με τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς».
Συγγνώμη, αλλά πρόκειται για θράσος και μάλιστα απύθμενο. Μα στην έκθεση κάνναβης; Ελεος. Είχαν δίκιο τελικά οι άριστοι (με ή χωρίς πτυχίο, με ή χωρίς απολυτήριο Λυκείου, με ή χωρίς διδακτορικό) που διαδέχθηκαν τους ακατονόμαστους, όταν έλεγαν πως παρέλαβαν σε άθλια κατάσταση τα γραφεία στο μέγαρο Μαξίμου, τίγκα στα αποτσίγαρα και τα σκουπίδια, με τη μυρωδιά από περίεργες ουσίες να ερεθίζει τις ευαίσθητες μύτες τους, να βγαίνει στους γύρω δρόμους μαστουρώνοντας τους περαστικούς διαβάτες.
Προφανώς δεν έκαναν άλλη δουλειά εκεί στο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ από το να πίνουν μπίρες, κρασιά και ουίσκι (οι κουμμουνισμένοι προτιμούσαν τη βότκα νοσταλγώντας περασμένα μεγαλεία), να καπνίζουν αρειμανίως στριφτά (τι έβαζαν μέσα ένας Θεός ξέρει), να καταναλώνουν πίτσες και βρόμικα από γειτονικά σουβλατζίδικα. Α, έκαναν και άλλη μία δουλειά: έστηναν σκευωρίες και οργάνωναν σχέδια εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων τους.
Ευτυχώς όμως, όπως μπορεί να το διαπιστώσει ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, από τις 10 Ιουλίου τα πράγματα έχουν αλλάξει θεαματικά παντού. Το επισήμανε εγκαίρως και το διατύπωσε χωρίς περικοκλάδες και αχρείαστη ευγένεια η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού. Ενας άλλος αέρας, διαφορετικός, πνέει στην επικράτεια και δημιουργεί ευφορία στις καρδιές των απελευθερωμένων από τη σκλαβιά Ελλήνων.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο επέστρεψε η τάξη και η ευπρέπεια: ο πρωθυπουργός, οι σύμβουλοι και οι συνεργάτες του τρώνε μόνο ψάρι (για τις προτιμήσεις του κ. Μητσοτάκη ενημερωθήκαμε από έγκυρη εφημερίδα), το κάπνισμα απαγορεύτηκε διά ροπάλου (για το πούρο δεν ξέρω), το αλκοόλ είναι παράνομο (ίσως κάποιο γνωστό και ακριβό γαλλικό κρασί να επιτρέπεται, αλλά μόνο σε μικρές ποσότητες και πάντα σε κολονάτο ποτήρι), τοποθετήθηκαν εικόνες (τις είχαν αποκαθηλώσει οι άθεοι προσωρινοί ενοικιαστές της εξουσίας) σε περίοπτη θέση, ώστε να φαίνονται όταν οι κάμερες των ανεξάρτητων μέσων τραβάνε ουδέτερα πλάνα, όσοι έχουν μηχανές μεγάλου κυβισμού (με παπάκια κυκλοφορούσαν οι προηγούμενοι) προσέρχονται στην εργασία τους με το κράνος παραμάσχαλα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την εντολή του πρωθυπουργού ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της εκστρατείας, η γραβάτα επιτέλους έγινε ξανά το απαραίτητο αξεσουάρ σοβαρότητας.
Οι άνθρωποι στους δρόμους κυκλοφορούν χαρούμενοι και γελαστοί, δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για το φωτεινό αύριο που τους περιμένει, είναι καλοντυμένοι και κυρίως φρεσκοπλυμένοι, δεν φοράνε αυτά τα θλιβερά αμπέχονα (λίγο βάρβαρο να φοράς αμπέχονο κατακαλόκαιρο, αλλά ας μην υπονομεύσουμε τον ποιητικό οίστρο της ανιδιοτελούς συμβούλου) και ξεκουμπίστηκαν από τις λαϊκές του Κολωνακίου εκείνες οι ατσούμπαλες τύπισσες με το μαλλί αφάνα που είχαν το θράσος να ψωνίζουν τα ζαρζαβατικά τους στην ίδια γειτονιά παρέα με τις κυρίες τού καθώς πρέπει κόσμου.
Ευτυχώς για την ταλαιπωρημένη πατρίδα οι φυσικοί ιδιοκτήτες της επανέφεραν την κανονικότητα. Μαζί της επανήλθε και η ελαφρότητα –κλασικό χαρακτηριστικό των λούμπεν εκπροσώπων της παρασιτικής αστικής τάξης.

- το κείμενο του Τάσου Παππά είναι από την Εφημερίδα των Συντακτών (16.9.2019)