ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Πέραμα, η αρχαία σκουριά

Ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για το Πέραμα και τους ανθρώπους του, αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, θα μεταδοθεί από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, 12.00-13.00, στα πλαίσια της εκπομπής "Αφύλαχτη Διάβαση".
Από την εγκατάσταση των πρώτων βιομηχανικών μονάδων στις απαρχές του περασμένου αιώνα μέχρι την προσφυγική εγκατάσταση της περιόδου 1922-1923 και από.. τους εργάτες που συνέρρεαν μεταπολεμικά στο Πέραμα μέχρι τα χαμένα μεροκάματα, τα τσακισμένα όνειρα και τα μεροκάματα του θανάτου στα εργατικά ατυχήματα που συγκλόνισαν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη τις προηγούμενες δεκαετίες.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμάς Σίδερης πραγματοποίησε μία πολύμηνη επιτόπια έρευνα στην περιοχή, εντόπισε παλιούς ναυτεργάτες στα καφενεία της λεγόμενης "Γερμανικής Σκάλας", συνομίλησε με κατοίκους του Περάματος στις παράγκες και στα εργατόσπιτα που συνορεύουν με τις δεξαμενές πετρελαιοειδών αλλά και με θύματα των δολοφονικών επιθέσεων που πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής τη χρονική περίοδο 2012-2013.
Κείμενα διαβάζει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Παπαγιάννης και φυσαρμόνικα παίζει ο Γιάννης Παπαγιάννης.
Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης
Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105.8!
Info
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 12:00-13:00
Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»
«Πέραμα, η αρχαία σκουριά»
Live Streaming: webradio.ert.gr/proto
Facebook:www.facebook.com/protoprogramma
Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ:
http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi