ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Στην ΕΡΤ θέλουν σιδερωμένα πουκάμισα...

...και ελαφριά ειδησεογραφία που δεν ενοχλεί την εξουσία

 Η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη με αφορμή τη μη ανανέωση της εκπομπής της στην ΕΡΤ (παρότι έκανε νούμερα πολύ υψηλότερα του μέσου όρου της δημόσιας τηλεόρασης) έγραψε στο fb για την εμπειρία 22 χρόνων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής:..

Μια μέρα θα γράψω την ιστορία των σεξιστικών επιθέσεων που δέχτηκα γιατί τόλμησα και δεν άλλαξα μαλλιά για να βγω στην τηλεόραση. Αν είχε πέσει πλατίνα και πρέσα δεν θα είχαν πρόβλημα θα γύριζαν το σεξιστικό κουμπάκι όπως και το έκαναν κάποιοι και κάποιες. Θα έδιναν έμφαση μόνο στο ποιανού γυναίκα είμαι, γιατί εργάζομαι στην ΕΡΤ κλπ. Πίσω από τις βολές για τα μαλλιά κι άλλα τέτοια Ιρανικά επιχειρήματα, φυσικά κρύβονται άλλα που φοβούνται να πουν.
 Ότι δεν θέλουν δημοσιογραφία στην δημόσια τηλεόραση, θέλουν σιδερωμένα πουκάμισα και ελαφριά ειδησεογραφία που δεν ενοχλεί την εξουσία.
Δεν θέλουν να τους πρήζεις με το μεταναστευτικό και τη δίκη της ΧΑ, τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, το Παρατηρητήριο σεξισμού, ούτε με τους κινδύνους των εξορύξεων βρε αδερφέ. Δεν θέλουν να ψάχνει ο κόσμος την αλήθεια για τα σκάνδαλα.
Δεν θέλουν δύσκολες ερωτήσεις στους πολιτικούς. Σεξισμός και λάσπη γιατί δεν θέλουν να ψάξει ο κόσμος και να μάθει ότι δεν είσαι βίσμα αλλά έχεις προϋπηρεσία 22 χρόνια στον χώρο και έχεις περάσει από εφημερίδες ραδιόφωνα περιοδικά, έχεις καταφέρει να επιβιώσεις αλλά όχι να πλουτίσεις.. Αλλά κυρίως δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ότι η πρώτη σου σύμβαση στην ΕΡΤ ήταν για 730 ευρώ με 10ωρα καθημερινής εργασίας την ώρα που τις παλιές καλές εποχές έδιναν τα 10χίλιαρα με τη σέσουλα για να περνούν οι φίλοι τους και να λένε στο γυαλί ένα «Γεια σας πως είστε, τι καλή που είναι η κυβέρνηση μας»!
Οπότε μίλα μου για αφάνες και αμπέχονα να περνάει η ώρα. Δείχνε μου και όλο το ιερατείο στην tv με κάθε ευκαιρία. Όλο και κάποιος θα πιστέψει πως όποιος φιλάει το χέρι του παπά κι έχει το σωστό μαλλί το ξανθό του κομμωτηρίου, αποκλείεται να κάνει bussines με δημόσιο χρήμα, αποκλείεται να κάνει δημοσιογραφία καθοδηγούμενη. Αποκλείεται να σε κοροϊδεύει χωρίς καμία ντροπή. Επίσης το πιάσαμε το κάλεσμα. Ακολουθήστε την επιβεβλημένη αισθητική για να ακολουθήσετε σιγά σιγά και την επιβεβλημένη ηθική. Δεν θα πάρω.