ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

«Κόκκινη κάρτα» στην Coca-Cola για τον Παρθενώνα

Περιθώριο 30 εργάσιμων ημερών έχει η Coca Cola Hellas να αποσύρει και τα υπόλοιπα υλικά που σχετίζονται με τη διαφημιστική επικοινωνία για τη συλλεκτική συσκευασία Coca Cola με θέμα την Αθήνα. Στην απόφαση αυτή κατέληξε σήμερα η δευτεροβάθμια επιτροπή του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας.
Η Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάνθηκε ότι η διαφημιστική επικοινωνία για τη συλλεκτική συσκευασία Coca Cola με θέμα την Αθήνα όπου.. απεικονίζονται ο Παρθενώνας και η Βουλή των Ελλήνων χωρίς προηγούμενη σχετική άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όσον αφορά την αναπαράσταση μνημείων που ανήκουν στο Δημόσιο, έρχεται μετά τις 4/7/2019 σε αντίθεση με το άρθρο 1 του ΕΚΔ-Ε.
Η Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι από τις 4 Ιουλίου και έπειτα απαιτείται η λήψη άδειας για χρήση αναπαραστάσεων με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο (και άρα και των ελεύθερων σχεδίων) των μνημείων που ανήκουν στο Δημόσιο.
Ο Δημήτρης Μάρκου, νομικός σύμβουλος των Λουξ, Βίκος και ΕΨΑ που προσέφυγαν κατά της Coca Cola επισημαίνει πως η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις τους, και καλεί την πολυεθνική να συμμορφωθεί στο κανονιστικό πλαίσιο, αποσύροντας τη διαφήμιση. - πηγή: mononews