ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Η κορυφαία εφημερίδα της Αριστεράς!

Το πρώτο της φύλλο εκδόθηκε στις 8 Απριλίου 1986 και η «Πρώτη», μια ιστορική εφημερίδα στον χώρο της Αριστεράς, κυκλοφόρησε για τελευταία φορά… σαν χθες, 19 Σεπτεμβρίου 1990. Με όχι και μακρόχρονη πορεία αλλά άφησε το στίγμα της.
Οταν το 1986 το όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα εμφανίστηκε μεταξύ των πέντε μετόχων της εφημερίδας, άπαντες αναζητούσαν.. να μάθουν «από πού κρατά η σκούφια του» και πώς προέκυψε ως μέτοχος στην απογευματινή εφημερίδα του ΚΚΕ. Διότι η «Πρώτη» ήταν ακριβώς αυτό ή… έτσι ξεκίνησε: η εφημερίδα του Περισσού.
Καρδιτσιώτης ο Καλογρίτσας, Καρδιτσιώτης και ο Χαρίλαος Φλωράκης, τους ένωνε κουμπαριά αλλά όχι μόνο. Ηταν ο έμπιστος άνθρωπος του τότε πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ, το οποίο ελεγχόταν από τους λεγόμενους «ανανεωτικούς». Τον πρώτο λόγο τον είχε ο Μίμης Ανδρουλάκης, «το… αγαπημένο παιδί του Χαρίλαου» ως αποκαλούνταν και στην «Πρώτη» φυσικά, συνεπικουρούμενος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

-διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο Νίκος Μποζιονέλος, και δείτε φωτογραφίες στο dailymedia EΔΩ