ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Να μην υποτιμάμε τα κέρδη της δίκης των χρυσαυγιτών

Από την πρώτη ημέρα η δίκη των χρυσαυγιτών παρήγαγε αποτελέσματα, ανεκόπη η δράση των ταγμάτων εφόδου, η ρατσιστική βία στο δρόμο, στη συνέχεια έκλεισαν τοπικές και τώρα τα κεντρικά της ΧΑ στη Μεσογείων, όπως σε όλες τις εγκληματικές οργανώσεις πηδούν από το καράβι ή αλληλοεκβιάζονται, δεν πρέπει να τα υποτιμούμε όλα αυτά, τόνισε ο Κωστής Παπαϊωάννου μιλώντας..
Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

Έχουμε λόγους να αισιοδοξούμε, αρχίζουμε να ξεμπερδεύουμε με την Χρυσή Αυγή, επιβεβαίωσε ο κ. Παπαϊωάννου, χωρίς να πρέπει να υπάρξει... κλίμα τρελού ενθουσιασμού και εφησυχασμός, αλλά μπορεί να τελειώσει η διαρκής μεμψιμοιρία και η γκρίνια των τελευταίων ετών. Όταν υπάρχει η εξαιρετικά σημαντική απόφαση για την επίθεση στο «Συνεργείο» και η εκκένωση των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, «ομολογώ ότι δυσφορώ» όταν άνθρωποι με κρίση αναπαράγουν μία διαρκή αρνητική διάθεση που έχει ξεκινήσει από την αρχή της δίκης, είτε με λογικές «να μην τους δικάσουμε για να μην ηρωοποιηθούν» είτε με την γνωστή συζήτηση περί καθυστερήσεων στη δίκη είτε με θεσμική αμφιθυμία.
Όσο προχωρά η δίκη, γίνεται σαφές ότι από την πρώτη στιγμή παράγει αποτελέσματα και αυτό είναι το σημαντικό. Δεν μπορεί να λύσει ένα δικαστικό σύστημα όλα τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνεται ο κοινωνικός, πολιτικός, σωφρονιστικός και γενικότερος ρόλος του στην ασφάλεια. «Ανεκόπη η λειτουργία των ταγμάτων εφόδου και η ρατσιστική βία στο δρόμο, έκλεισαν οι τοπικές οργανώσεις, έγινε και γίνεται ό,τι σε όλες τις εγκληματικές οργανώσεις και την μαφία, δηλαδή άρχισαν είτε να πηδούν από το καράβι είτε να αλληλοεκβιάζονται... δεν πρέπει να τα υποτιμά κανείς όλα αυτά», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.
- πηγή: stokokkino