ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτή είναι η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα

BINTEO

Το 1964 δεν υπήρχε τηλεόραση στην Ελλάδα. Υπήρχε όμως Βασιλεία. Ο νεαρός, τότε, Κωνσταντίνος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Άννα Μαρία από τη Δανία. Ο γάμος είχε πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Εκατομμύρια γυναικείες καρδιές σε όλη την Ευρώπη που διάβαζαν τα αισθηματικά βιβλία τσέπης ήθελαν να δουν την τελετή. Έλα όμως που δεν υπήρχε τηλεοπτικός σταθμός..
στην Ελλάδα. Καλά – καλά δεν υπήρχε –και τότε – σοβαρό κράτος. Ο πατέρας του Κωνσταντίνου, ο Βασιλιάς Παύλος είχε πεθάνει στις 6 Μαρτίου του ίδιου χρόνου και η γυναίκα του Φρειδερίκη επέμενε να ανακατεύεται σε όλα. Όχι μόνο στα οικογενειακά του γιού του, αλλά και της Ελλάδας.
Ένας Βασιλικός γάμος έχει λάμψη κι αυτή ανέλαβαν να μεταδώσουν σε όλη την Ευρώπη η Ιταλική και Δανική τηλεόραση. Συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων έφθασαν στην Αθήνα, στο Λυκαβηττό εγκαταστάθηκε μια μικρή κεραία και το θαύμα έγινε με τη βοήθεια τεχνικών της ΔΕΗ που έκαναν κάποιες πειραματικές εκπομπές εκείνη την εποχή στην Πρωτεύουσα, αλλά διακόπηκαν με την επέμβαση του τότε ΕΙΡ, πρόγονο της σημερινής ΕΡΤ.
Η εκδότρια της Καθημερινής και της Μεσημβρινής, Ελένη Βλάχου πάντα ανοιχτή σε νέες ιδέες έδωσε έμφαση στην προσπάθεια και με δημοσιεύματα στη Μεσημβρινή ενθάρρυνε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.
Η πρώτη εκπομπή έγινε την παραμονή του βασιλικού γάμου, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

- διαβάστε τη συνέχεια και δείτε δημοσίευματα της εποχής και βίντεο στο pasatempo.wordpress ΕΔΩ