ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Από την προπαγάνδα, στην ενημέρωση...

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας κομπορρημονεί για την πορεία του στον ιδιωτικό τομέα, όπως όλοι οι φιλελεύθεροι, αν και υπήρξε πολλά χρόνια υπάλληλος του Δημοσίου, όπως πολλοί φιλελεύθεροι άλλωστε.
Το σκέφτεστε ο Αλέξης Τσίπρας να έβαζε τον Θανάση Καρτερό πρόεδρο στην ΕΡΤ τι θα γινόταν; Θα μιλούσαν όλοι για Σοβιετία, κατσαπλιάδες και κόκκινο φασισμό. Τώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε πρόεδρο της ΕΡΤ τον.. δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα, τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., σφυρίζουν αδιάφορα.
Είναι ο Κωνσταντίνος Ζούλας που υπερηφανευόταν, τη Δευτέρα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για τη λαμπρή καριέρα του στη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε μάλιστα, όπως αποκάλυψε, από πολύ μικρός. «Είχα την τύχη να ζήσω από το ξεκίνημά της την ελεύθερη ραδιοφωνία, καθώς ήμουν εκ των πρώτων συνεργατών του “Αθήνα 9,84», τόνισε.
Ηταν μόλις 19 ετών. Το ταλέντο του στη δημοσιογραφία φαινόταν από τότε, το έπιασαν στον αέρα τα ιδρυτικά στελέχη του ραδιοσταθμού και τον... άρπαξαν. Συμπτωματικά ανάμεσα στα ιδρυτικά στελέχη του ραδιοσταθμού ήταν και ο πατέρας του Κωνσταντίνου, ο αείμνηστος Στάμος Ζούλας. Το 1992, ο Κωνσταντίνος άρχιζε να συνεργάζεται και με την «Καθημερινή», διευθυντής της οποίας διετέλεσε -πάλι- ο πατέρας του.
Κομπορρημονεί, λοιπόν, για την πορεία του στον ιδιωτικό τομέα, όπως όλοι οι φιλελεύθεροι, αν και υπήρξε πολλά χρόνια υπάλληλος του Δημοσίου, όπως πολλοί φιλελεύθεροι άλλωστε. Υπάλληλος τόσο στον «Αθήνα 9.84» (από το 1997 μάλιστα και για τρία χρόνια υπήρξε και ανταποκριτής του στις Βρυξέλλες) όσο και στην ΕΡΤ, από το 2004 ώς το 2011.
«Η οικογένεια Ζούλα φαίνεται πως έχει κατακτήσει μια θέση στον δημόσιο τομέα», έγραφε το «ΠΑΡΟΝ» στις 23 Αυγούστου 2013, τότε που ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και ΝΕΡΙΤ Παντελής Καψής ο δίκαιος (όπως ο Αριστείδης) προωθούσε για το Εποπτικό της ΝΕΡΙΤ τον θείο του Κωνσταντίνου, Ανδρέα (Ζούλα).

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στην ΕφΣυν ΕΔΩ