ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Η Forthnet στον Μαρινάκη με 45 εκατ. ευρώ

Μega deal που αλλάζει τις ισορροπίες και δημιουργεί ανταγωνισμό στην τηλεοπτική και τηλεπικοινωνιακή αγορά ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, η Αlter Ego του ΕυΜαρινάκη είναι στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για την αγορά της Forthnet.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν..
παραχωρήσει στην Αlter Ego δικαίωμα αποκλειστικής διαπραγμάτευσης το οποίο λήγει στο τέλος Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα οι ανέθεσαν στη Νomura και στην Grand Thorton να αξιολογήσουν την πρόταση της Αlter Ego προκειμένου στη συνέχεια τα δύο πορίσματα να τεθούν υπόψη των αρμόδιων τραπεζικών επιτροπών, οι οποίες και θα λάβουν τις αποφάσεις. Παράλληλα οι τράπεζες ανέθεσαν στα νομικά τους τμήματα την προετοιμασία των συμβάσεων που θα υπογράψουν με την Αlter Ego.
Όλες οι παραπάνω διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου τον Οκτώβριο να υπογραφεί η συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αlter Ego θα καταβάλει στις τράπεζες μετρητοίς το ποσό των 45 εκατ. ευρώ, που συνιστά και την υψηλότερη προσφορά που έχουν δεχθεί έως τώρα οι τράπεζες για τη Forthnet, ενώ η συμφωνία προβλέπει και διαγραφή δανείων.
Κατά πληροφορίες η εξαγορά της Forthnet από την Αlter Ego αποτελεί την αρχή ενός κύκλου ευρύτερων επιχειρηματικών συμφωνιών . Δημιουργεί νέες ισορροπίες στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς η Αlter Ego έχει ήδη άδεια για επίγεια τηλεόραση (με το ΟΝΕ) και τώρα αποκτά και συνδρομητική μέσω της ΝΟVA.

- από ρεπορτάζ του Αλ. Κασιμάτη στο protothema