ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Το όραμα για την ΕΡΤ, δεν ήταν ένας αριστερός Παπαδημητρίου και ένας αριστερός Πορτοσάλτε...

Τι είπε ο Τσακαλώτος για τη δημόσια τηλεόραση

H διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, η διαμόρφωση ενός εναλλακτικού προγράμματος διακυβέρνησης απέναντι στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και η αυτοκριτική για παραλείψεις και υποτίμηση παραγόντων που ίσως να αποδείχτηκαν κρίσιμοι, ήταν οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους αναπτύχθηκε μια εξαιρετικά..
πλούσια συζήτηση, στην ανοιχτή, διαδραστική εκδήλωση που διοργάνωσε το Tvxs.gr το βράδυ της Πέμπτης, για το μέλλον του κόμματος και τις νέες προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με εισηγητές τους βουλευτές, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιόγλου και τον ευρωβουλευτή, Στέλιο Κούλογλου, στον κινηματογράφο «Τριανόν».

Ο Στέλιος Κούλογλου ανοίγοντας το ζήτημα της αυτοκριτικής σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πόντους αναφορικά με προβλήματα που αφορούσαν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η γραφειοκρατία, και τα οποία προκάλεσαν τη δυσφορία τους. Επίσης σημείωσε ότι δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση των πολιτών για τις θετικές αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση.

Η Έφη Αχτσιόγλου, από την πλευρά της, σημείωσε ότι έγιναν πολλά πράγματα κυρίως στο ασφαλιστικό αλλά η κυβέρνηση όφειλε να κάνει περισσότερα, ώστε οι θετικές αλλαγές να αποτυπωθούν στην καθημερινότητα των πολιτών. Τόνισε ότι η επαφή του πολίτη με το κράτος είναι από τα κορυφαία ζητήματα, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε χάος «πέρα από κάθε φαντασία». Συμφώνησε με το Στέλιο Κούλογλου, ότι υπήρξε σοβαρή έλλειψη ενημέρωσης για τις θετικές αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση και αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το βρήκε μπροστά του. Ανέφερε ότι υπήρξε προπαγάνδα και ψευδείς ειδήσεις εναντίον της κυβέρνησης από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά σημείωσε πως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε οργανώσει έναν άλλο τρόπο ενημέρωσης των πολιτών. Πρόσθεσε ότι οι ανοιχτές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ σημαντικές αλλά «αργήσαμε να το κάνουμε κλεισμένοι από τη μνημονιακή μέγκενη και έτσι χάθηκε το πολιτικό κεφάλαιο της διαρκούς ζύμωσης με τον κόσμο».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο ίδιο πλαίσιο στάθηκε ιδιαίτερα στην ΕΡΤ. Όπως εξήγησε, «το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη Πορτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά». Τόνισε επίσης, ότι πρέπει να ξεχωρίζει η είδηση από την άποψη και «να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθεις την είδηση, ασχέτως αν θα μάθεις μετά το σχόλιο».

Αντίστοιχα, ο Στέλιος Κούλογλου έκανε λόγο για «στρατηγική αποτυχία» στην ΕΡΤ. Όπως σημείωσε το τελευταίο διάστημα έγιναν προσπάθειες αλλά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος. Σημείωσε ότι έπρεπε να δημιουργηθεί ένας θεσμός που η επόμενη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποσυνθέσει. Τόνισε δε, την ανάγκη να δημιουργηθούν σύγχρονοι δημοκρατικοί θεσμοί και στην δημόσια τηλεόραση και αλλού.
Ο Στέλιος Κούλογλου σημείωσε ακόμη ότι υπήρξε μια στρατηγική ήττα στον χώρο της επικοινωνίας. Είπε ότι ήταν πολύ καλή η πρόταση να πληρώσουν οι καναλάρχες για τα δημόσια ερτζιανά που χρησιμοποιούσαν τόσα χρόνια αλλά η μάχη που δόθηκε για τις άδειες χάθηκε γιατί δεν σχεδιάστηκε σωστά. Επίσης τόνισε, ότι το φαινόμενο «να φύγουν αυτοί» που υπήρξε με τη στήριξη του ακραίου κέντρου, «αργήσαμε να το καταλάβουμε και να το αντιμετωπίσουμε». Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει ένας ανταρτοπόλεμος αναφορικά με τα ΜΜΕ, με τη συμμετοχή στα εχθρικά πάνελ και με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «για να αποκαλύπτουμε την προπαγάνδα και να στηρίζουμε τις θέσεις μας. Και πρέπει να κάνουμε κι αυτό που κάνουμε εδώ σήμερα. Να μιλάμε με τον κόσμο».
- δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την εκδήλωση του tvxs.gr