ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ερχεται το περιοδικό Vogue - Εντείνεται ο ανταγωνισμός

Πυρετώδεις ετοιμασίες στο επιτελείο του περιοδικού Vogue του οποίου τα δικαιώματα έχει εξασφαλίσει ο όμιλος της Καθημερινής και το οποίο θα κυκλοφορήσει πρώτη φορά μαζί με την εφημερίδα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.  Οπως είχε γίνει γνωστό από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Νατάσα Μπουτεράκου, τέως εμπορική διευθύντρια της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, θα είναι η εκδότρια της Vogue..
Greece, ενώ διευθύντρια, η νεότερη της Vogue στα χρονικά του εντύπου ανά τον κόσμο, αναλαμβάνει η Θάλεια Καραφυλλίδου (δείτε ΕΔΩ). Διευθυντής δημιουργικού και μόδας θα είναι ο Νικόλαος Γεωργίου, διευθυντής σύνταξης ο Γιώργος Τσίρος, αρχισυντάκτρια μόδας η
Elis Kiss και art director ο Διονύσης Ανδριανόπουλος.
Η Vogue Greece θα περιλαμβάνει, λέει, έντυπο περιοδικό, ιστοσελίδα και ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το περιοδικό θα διανέμεται ως ένθετο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής και ακολούθως θα πωλείται στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου. Η Vogue Greece αποτελεί την 25η έκδοση του περιοδικού παγκοσμίως.
Γεγονός πάντως είναι ότι εντείνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εφημερίδες καθώς όλο και περισσότερες εκδόσεις εμπλουτίζονται με κάθε είδους περιοδικά (από γυναικεία περιοδικά και ειδικές εκδόσεις αυτοκινήτου και μαγειρικής μέχρι τηλεοπτικά και life style έντυπα) με αποτέλεσμα τα κομμάτια της διαφημιστικής πίτας να μικραίνουν. Στον όμιλο της Καθημερινής πάντως λένε πως στο Vogue έχουν εξασφαλίσει διαφήμιση τουλάχιστον για τρεις μήνες.

ΥΓ
Οπως έχουμε ξαναγράψει οι εκδότες με την ενσωμάτωσή ιλουστρασιόν περιοδικών στις εφημερίδες προσπαθούν να ανακόψουν τον κυκλοφοριακό κατήφορο χωρίς όμως κανείς να είναι πλέον σίγουρος ότι οι συγκεκριμένες εκδόσεις βγάζουν τα έξοδά τους και δίνουν φύλλα στις εφημερίδες. Μάλιστα τώρα πολλοί θεωρουν ιδιαίτερα κοστοβόρα την νέα τάση με τα περιοδικά επιμένοντας πως μπορεί μεν να ανακόψει προσωρινά -και για μικρό διάστημα- την κυκλοφοριακή πτώση, αλλά σύντομα θα επιφέρει περαιτέρω ζημιά στα ήδη προβληματικά ταμεία των εφημερίδων.

- διαβάστε: Το αληθινό στόρι για την επανέκδοση της ελληνικής Vogue