ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Τι γύρευε ο Μαδούρο στην Αθήνα;

Η "Αυγή" του αποκριάτικου τριήμερου κυκλοφορεί σήμερα με ένα σατιρικό πρωτοσέλιδο και ένα σατιρικό πρώτο θέμα. Γιατί το έκαναν; Δείτε τι λέει η συντακτική ομάδα της εφημερίδας:
Πρώτον, γιατί είναι γιορτή. Οι άνθρωποι ζητούν ευκαιρία να νιώσουν λίγη χαρά, να ξεφύγουν από τους καταναγκασμούς και τους εκβιασμούς της
καθημερινότητας. Να ξεφύγουν λίγο από τιςυποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους και να νιώσουν λίγο άνθρωποι. Το ίδιο, βέβαια, και όλες και όλοι εμείς που δουλεύουμε στην εφημερίδα.
Δεύτερον, για να ξορκίσουμε την τοξικότητα του πολιτικού κλίματος. Ενδεχομένως υπάρχουν κάποιοι που την τοξικότητα την χρειάζονται, γιατί θεωρούν ότι είναι ο ευκολότερος τρόπος να υπηρετήσουν τους πολιτικούς τους στόχους. Είναι εύκολο να τους αναγνωρίσει κάποιος, γιατί είναι αυτοί που προσάπτουν πολιτική τοξικότητα στους αντιπάλους τους. Εμάς, όμως, δεν μας αφορά αυτό. Μας αρέσει η συζήτηση με πολιτικούς όρους.
Θεωρούμε λοιπόν ότι μπορεί κάποιος να κάνει σάτιρα χωρίς να γίνεται τοξικός και χωρίς να προσβάλλει κανέναν. Και αν κάποιος μπορεί να κάνει σάτιρα με τέτοιους όρους, μπορεί με τους ίδιους όρους να κάνει και πολιτική. Και αδιάλλακτη ιδεολογική σύγκρουση. Γιατί αυτό σημαίνει δημοκρατία.
Τρίτον, για να ξορκίσουμε το τσουνάμι των fake news. Γιατί κοντεύουν να γίνουν κανόνας. Και επειδή τα fake news είναι γελοίες ειδήσεις σε σοβαρό περιτύλιγμα. Και ο τρόπος να τα αποδομήσεις δεν είναι να δείξεις πόσο γελοίο είναι το περιεχόμενό τους. Είναι να τα ξεγυμνώσεις από το σοβαρό περιτύλιγμά τους. Αυτό επιλέξαμε με το σημερινό πρωτοσέλιδο και το κύριο θέμα της "Αυγής".
Από την ερχόμενη εβδομάδα, ξανά στη μάχη. Καλή δύναμη, υγεία και χαρά σε όλες και όλους.