ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Εκεί όπου συνυπάρχουν δημοσιογράφοι όλων των ειδικοτήτων

...σε έναν ενιαίο χώρο

Στα υπερσύγχρονα στούντιο του Open TV ξεναγήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (6/3) οι δημοσιογράφοι και οι τηλεοπτικοί συντάκτες των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού, Τζώνη Καλημέρης, παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του καναλιού και περπάτησε αρχικά με τους δημοσιογράφους στα τέσσερα
στούντιο από όπου «βγαίνουν στον αέρα» οι ψυχαγωγικές εκπομπές,.. τα δελτία ειδήσεων, οι εκπομπές πολιτικής επικαιρότητας και οι αθλητικές εκπομπές του σταθμού.
Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκε και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του καναλιού Open, Λουντμίλα Μποροντίνα, η οποία μίλησε για τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του Open: «Οι αρχές του Iβάν Σαββίδη, οι οποίες εφαρμόζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του -και η τηλεόραση δεν είναι εξαίρεση- είναι: υψηλή ποιότητα, σύγχρονες τεχνολογίες, υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού ομάδας και «ανοικτότητα». Η ανοικτότητα είναι το κόνσεπτ όλου του καναλιού. Δουλεύουμε όλοι μαζί με αυτή την καταπληκτική ομάδα υψηλού επιπέδου επαγγελματιών και δουλεύουμε ώστε να εφαρμόζουμε σωστά όλους αυτούς του κανόνες. Βεβαίως διαφωνούμε, αλλά το συζητάμε, καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα - αλλά είναι αυτή η επαγγελματική εργασιακή μας σχέση. Θα δείτε τη μοναδικότητά μας, που επίσης αποτελεί έναν κανόνα του Σαββίδη. Η μοναδικότητα της παραγωγής μας είναι η δημιουργία της μοναδικής ενιαίας αίθουσας newsroom, όπου δουλεύουν μαζί οι άνθρωποι της τηλεόρασης, της εφημερίδας και της ιστοσελίδας μας». Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «θα είμαστε πάντα ανοικτοί για εσάς».

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να μπουν και να δουν από κοντά το νέο υπερσύγχρονο control room των ειδήσεων του Open TV. Πρόκειται για το τρίτο control room του σταθμού, τα οποία χρησιμοποιούνται για τις ενημερωτικές, ψυχαγωγικές, αλλά και αθλητικές εκπομπές του Ανοιχτού Καναλιού. Το νέο control room των ειδήσεων του Open TV χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές και ψηφιακές δυνατότητες και είναι εφάμιλλο των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων της Ευρώπης.

Δημ. Μιχαλέλης: Μεγάλη πρόκληση

Στο τέλος της περιήγησης στις εγκαταστάσεις, οι δημοσιογράφοι είδαν το ενιαίο newsroom του Οpen TV, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζώνη Καλημέρης, όπου συν-λειτουργούν η σύνταξη και παραγωγή της τηλεόρασης του Open, η εφημερίδα Έθνος και το site ethnos.gr. Ο Δημήτρης Μιχαλέλης, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Open TV, μίλησε για τη μεγάλη πρόκληση που αποτελεί η συνύπαρξη δημοσιογράφων όλων των ειδικοτήτων σε έναν ενιαίο χώρο.
Ο Τζώνη Καλημέρης μίλησε και για το στοίχημα των επερχόμενων εκλογών: «Είναι μια καθημερινή μάχη. Υπάρχουν βαριές αποφάσεις. Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με αφετηρία τις εκλογές». «Θέλουμε να είμαστε σταθμός, σημείο αναφοράς σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές θα δώσουμε το στίγμα μας με εκπομπές, με ρεπορτάζ και με ειδικά αφιερώματα», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μιχαλέλης.
Ο Διευθυντής των Αθλητικών του Open, Γιώργος Κοσμάς, μίλησε για τον αθλητικό προσανατολισμό του καναλιού: «Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στο αθλητικό περιεχόμενο, από το ξεκίνημα κιόλας, με ευρωπαϊκούς αγώνες, έχουμε τα δικαιώματα της Εθνικής για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και φυσικά αθλητικές εκπομπές: κυριακάτικη βραδινή, δύο μεσημεριανές στο σαββατοκύριακο. Φυσικά, οτιδήποτε άλλο προκύπτει και μπορεί να συνδυάσει τα κριτήρια της εμπορικότητας, της τηλεθέασης και του δικού μας ενδιαφέροντος, το επιλέγουμε».