ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Κοράκια πάνω από εφημερίδες - φαντάσματα

Περισσότερες από 1.800 αμερικανικές εφημερίδες, ανάμεσά τους τίτλοι που υπάρχουν έναν αιώνα και που επιβίωσαν από τη Μεγάλη Ύφεση, έχουν κλείσει τα τελευταία 15 χρόνια. Πολλές από αυτές που εξακολουθούν να τυπώνονται αποτελούν σκιά του εαυτού τους, με λίγες σελίδες, γεμάτες αντιγραφές από τα πρακτορεία και διαφημίσεις οι λεγόμενες «εφημερίδες - φαντάσματα».
Η "Denver Post" είναι πλέον μια εφημερίδα - φάντασμα, λέει η..
Πένι Αμπερνάθι, πρόεδρος της σχολής δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, η οποία εκτιμά ότι 1.000 έως 1.500 από τις αμερικανικές εφημερίδες που έχουν απομείνει ανταποκρίνονται επίσης σε αυτόν τον χαρακτηρισμό. Πολλές από αυτές ανήκουν πλέον σε κερδοσκόπους επενδυτές.
«Πρόκειται ουσιαστικά για εκκαθάριση επιχειρήσεων με κέρδος. Κλείνουν τις εφημερίδες ή τις διατηρούν ως εφημερίδες - ζόμπι» λέει ο Ματ Ντε Ριένζο, πρώην συντάκτης της "New Haven Register", μιας ημερήσιας εφημερίδας του Κονέκτικατ, που πουλήθηκε από την DFM στον όμιλο Ηearst τον περασμένο Οκτώβριο. «Αυτός είναι ο πραγματικός τρόπος με τον οποίο λειτουργούν, και είναι πολύ επικίνδυνος».

- διαβάστε αναλυτικά το άκρως ενδιαφέρον ρεπορτάζ στο avgi.gr:
Πως επιχειρηματικοί όμιλοι λυμαίνονται τον τοπικό Τύπο στις ΗΠΑ - Ο πόλεμος των εξαγορών, οι απολύσεις και η απειλή για τη δημοκρατία (Μετάφραση - απόδοση Στρατής Αγγελής)