ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Προσφέρουμε αίμα, προσφέρουμε ζωή! - Αιμοδοσία της ΕΡΤ3

Η ΕΡΤ3, στο πλαίσιο των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, διοργανώνει -σε συνεργασία με το ΑΧΕΠΑ- αιμοδοσία την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, από τις 9 το πρωί έως τη μία και μισή το μεσημέρι έξω από το κτίριο της Διοίκησης (Αγγελάκη 2).
Οι αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν αίμα υπέρ του ΑΧΕΠΑ για τις ανάγκες της τρέχουσας περιόδου. Θα πρέπει να έχουν λάβει ελαφρύ πρωινό μια ώρα πριν από την αιμοδοσία, ενώ την προηγουμένη δεν θα πρέπει να έχουν καταναλώσει φάρμακα.
Στην αιμοδοσία συμμετέχει και η Τράπεζα Αίματος των Εργαζομένων της ΕΡΤ3.
*Οι αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους: Αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας και να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους

Αφιέρωμα της ΕΡΤ3 για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το ντοκιμαντέρ «Η σειρά των γυναικών» και η ταινία «Δεν θα κάνουμε πίσω» (Won’t back down) μεταδίδονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Το ωριαίο ντοκιμαντέρ «Η σειρά των γυναικών» (Ladies’ turn), παραγωγής Wendigo Films/ Arte, PBS, 2013, σε σκηνοθεσία Helène Harder, που μεταδίδεται στις δώδεκα το μεσημέρι και σε επανάληψη στις επτά το απόγευμα της Παρασκευής, περιγράφει τον αγώνα μιας ομάδας γυναικών από τη Σενεγάλη που έχει πάθος να παίζει ποδόσφαιρο σε μια μουσουλμανική κοινωνία, όπου οι γυναίκες κατέχουν έναν ρόλο πιο παραδοσιακό. Η μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ladies’ Turn” διοργάνωσε στο καινούργιο γήπεδο του Ντακάρ ένα τουρνουά ποδοσφαίρου για γυναίκες. Εκεί, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου απέδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει επάξια νέο ρόλο στην κοινωνία της Σενεγάλης.
Στις έντεκα το βράδυ μεταδίδεται η δραματική ταινία «Δεν θα κάνουμε πίσω» (Won’t back down), παραγωγής Η.Π.Α, 2012, σε σκηνοθεσία Daniel Barnz. Δύο αποφασισμένες μητέρες, με τη βοήθεια ενός μπάρμαν κι ενός δασκάλου, αγωνίζονται να αλλάξουν το σχολείο των παιδιών τους και να αναβαθμίσουν τις συνθήκες της εκπαίδευσης. Σκοντάφτουν, όμως, στην εδραιωμένη γραφειοκρατία και τη διαφθορά του Προέδρου του Συνδικάτου των Δασκάλων και του Διευθυντή του σχολείου. Πρωταγωνιστούν οι: Viola Davis, Holly Hunter, Maggie Gyllenhaal, Oscar Isaac και Rosie Perez.