ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Αδέρφια του Goal σας σφίγγω το χέρι

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης και δυο ημέρες πριν από μια σημαντική επέτειο έκδοσης εφημερίδας, ανέβηκε στο ίντερνετ ένα κείμενο-βέλος που διασχίζει τον χρόνο. Ήταν του Χάρη Ξύδη, του ανθρώπου που στη μεγάλη διαδρομή της καριέρας του έστησε, μεταξύ άλλων, δυο εφημερίδες που άφησαν βαθύ αποτύπωμα στην ιστορία του αθλητικού Τύπου: τη Sportime και την Goal News. Σε δυο μέρες, στις 8 Μαρτίου, το Goal –αν ζούσε και αν..
δεν έσβηνε μαζί με τον Πήγασο της οικογένειας Μπόμπολα–, θα γιόρταζε τα 17 χρόνια ζωής του. Τώρα αντ’ αυτού γιορτάζει η Ανάμνηση των σπουδαίων ημερών του Τύπου, εκείνων κατά τις οποίες οι εφημερίδες ευημερούσαν.
Το κείμενο του Χ.Ξ. είναι  ένα μακροβούτι στο παρελθόν που μας γεμίζει νοσταλγία και πίκρα. Ο ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας παραθέτει έναν τεράστιο κατάλογο ονομάτων –τα περισσότερα σημαντικά ή σπουδαία και κορυφαία στην αθλητική δημοσιογραφία. Ένα δημοσιογραφικό πλήθος από ποιοτικές πένες, εξαίρετους αρθρογράφους. Μα ήταν δυνατόν; Έβγαιναν με τέτοιο δυναμικό τότε οι εφημερίδες; Για τις γενιές που δεν έζησαν το τότε μοιάζει απίστευτο, για εμάς καθόλου!

- διαβάστε το κείμενο του Χάρη Ξύδη, στο οποίο έχει δώσει τίτλο «Συγκρίσεις», στο harddog EΔΩ