ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Η ΕφΣυν καταγγέλλει ενορχηστρωμένη εκστρατεία εναντίον της

Ενορχηστρωμένη εκστρατεία εναντίον της καταγγέλλει η Εφημερίδα των Συντακτών και κάνει λόγο για πολιτικό, οικονομικό και εκδοτικο πόλεμο κατά της «Εφ.Συν.». Εναν πόλεμο που τώρα εμφανίζεται και με τη μορφή «ως τάχα υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Οπως γράφουν μάλιστα οι Συντάκτες, κάποιοι έφτασαν στο σημείο να παραθέτουν, και μάλιστα εντός εισαγωγικών, δήλωση του διευθυντή της..
εφημερίδας, η οποία δεν έγινε ποτέ... Αναλυτικά η Εφημερίδα των Συντακτών σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Ενορχηστρωμένη εκστρατεία κατά της Εφ.Συν.», απαντά στο διπλό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και αναφέρει:
Ο πόλεμος που διεξάγεται εναντίον της εφημερίδας μας –πολιτικός, οικονομικός, εκδοτικός– παίρνει πολλές μορφές. Τώρα εμφανίζεται και ως τάχα υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Προχθές ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά», υπακούοντας στη φωνή του κυρίου του, πίστεψε ότι έπιασε λαβράκι και έγραψε για «ακραίες εργοδοτικές πρακτικές» στην «Εφ.Συν.» (δείτε ΕΔΩ).
Ο καημένος δεν διανοείται ότι υπάρχει εφημερίδα χωρίς εργοδότη, που είναι ανεξάρτητη-συνεταιριστική και λειτουργεί με συλλογικές διαδικασίες. Είναι αδύνατο γι' αυτόν να καταλάβει ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν εκτελούν απλώς τις εντολές των αφεντικών. Οι πληροφορίες που του έδωσε ο πρόθυμος πληροφοριοδότης του ως «θησαυρό» αποδεικνύονται άνθρακες...
Ατύχησε, λοιπόν, ο εκδότης-διευθυντής των «Παραπολιτικών» γράφοντας για «εργοδότες», γιατί δεν είναι σε θέση να καταλάβει ένα μοναδικό συνεταιριστικό εγχείρημα, που διαθέτει εκλεγμένα όργανα σε όλα τα επίπεδα και παίρνει αποφάσεις με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Ο στόχος του απλός: πρέπει να συμβάλει και αυτός στον πόλεμο εναντίον μας, είτε ανοιχτά είτε υπογείως. Γι' αυτό και φτάνει στο σημείο να παραθέτει, και μάλιστα εντός εισαγωγικών, δήλωση του διευθυντή της εφημερίδας μας, η οποία δεν έγινε ποτέ.
Αλλά ας μην ανησυχούν τόσο πολύ αυτός και άλλοι «ενδιαφερόμενοι». Η εφημερίδα μας παραμένει πιστή στις αρχές της και εφαρμόζει απαρέγκλιτα τους κανόνες της δεοντολογίας.
Δεν ανέχεται, όμως, ούτε πρόκειται να ανεχθεί, καμιά κατάφωρη παραβίαση των κανόνων αυτών και ακόμη περισσότερο την υπονόμευση του κύρους και της αξιοπιστίας της.
 - διαβάστε:
Είναι η ΕφΣυν η επίσημη αγαπημένη (και μακρύ χέρι) του ΣΥΡΙΖΑ;