ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ντόπινγκ, η πιο μεγάλη μάστιγα του αθλητισμού

Ρεκόρ, χρήμα, δόξα, αναπάντεχοι και αδιευκρίνιστοι θάνατοι, ασθένειες, παραμορφώσεις, αποκλεισμοί, αφαίρεση μεταλλίων, ακυρώσεις επιδόσεων είναι μερικές από τις συνέπειες
Νέα κρούσματα ντόπινγκ δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, δείχνοντας ότι η μεγαλύτερη μάστιγα του αθλητισμού σε παγκόσμια κλίμακα δυστυχώς... αντέχει ακόμα..Ντόπινγκ είναι η χρήση απαγορευμένων φαρμάκων και η χρησιμοποίηση μεθόδων που αυξάνουν τεχνητά τη φυσική απόδοση.
Η ρίζα του όρου DOP προέρχεται από τη διάλεκτο των Κάφρων της Νότιας Αφρικής. Σημαίνει απόσταγμα φυτικής προελεύσεως με διεγερτικές ικανότητες, που χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη φυλή σε θρησκευτικές τελετές.
Στις μέρες μας το ντόπινγκ έχει εξελιχθεί και δεν είναι λίγοι όσοι κάνουν λόγο για εισβολή της γενετικής στον συγκεκριμένο τομέα.
Διαβάστε περισσότερα στο αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο Χρήστος Παπαθεοφάνους όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Η ΑΠΟΨΗ» (ΕΔΩ)