ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Το πιο αστείο και το πιο θλιβερό νέο

του Χρήστου Ξανθάκη

Μπορώ να έχω την προσοχή σας παρακαλώ; Θέλω να σας πω ποιο είναι το πιο αστείο νέο των ημερών. Χτες το διάβασα σε έγκυρη ανάλυση ακόμη πιο έγκυρης ιστοσελίδας και έλεγε πάνω κάτω ο ειδικός ότι οι τραπεζικές μετοχές κάνουν ράλι από την αρχή της χρονιάς και τρέχουν και ρολάρουν και ανέρχονται και ζάφτι δεν..
μπορούν να τις κάνουν οι επενδυτές. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις όπου μία, συγκεκριμένη μετοχή κατάφερε να ανέβει έως και 116 % σε σχέση με την τιμή της εκεί γύρω στα Χριστούγεννα. Κανονικό 116 % φιλαράκι, όχι σε μαθηματικά τύπου MyMarket!
Και είναι βεβαίως το ποιο αστείο νέο των ημερών γιατί μια εργαζόμενη στο MyMarket (καλή του ώρα, πάλι το θυμήθηκα) μπορεί με τα 300 ευρώ που παίρνει το μήνα (και αφού αφαιρέσει τα περίπου 100 που της χρειάζονται για να φάει, να πιεί, να ντυθεί και να πληρώσει λογαριασμούς και νοίκι) να χειραγωγήσει άνετα όχι, όχι δύο αλλά όλες τις τραπεζικές μετοχές ανά την επικράτεια. Μη σου πω ότι θα της περισσέψουν και μπικικίνια να ψωνίσει κι άλλα μπλου τσιπς, να το τσιτώσει το χαρτοφυλάκιο. Αυτός είναι ο κόσμος του ΧΑΑ σε μια μέση ημέρα, όποιος ξένος επενδυτής έχει όρεξη για γούστα έρχεται και το κάνει Μολδαβία το μαγαζί. Με το χαμόγελο του Χένρυ Μίλερ στα χείλη, όπως θα έλεγε και γνωστός θαμνόμορφος σχολιαστής της τρέχουσας ειδησεογραφίας…
Μιας και μιλάω όμως για χαμόγελα, απ’ το νου δεν μου βγαίνει αυτό που έγραψα χθες. Ότι βρέθηκε στέλεχος εταιρείας σούπερ μάρκετ, το οποίο ζήτησε από τους εργαζόμενους τατουάζ να το κάνουν. Γιατί η εταιρεία τους πληρώνει και τους πληρώνει στην ώρα τους, με κανονικά λεφτά, όχι με Λαναρόχαρτα, και τους επιτρέπει να αναπνέουν κιόλας και τους δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνουν και τουαλέτα, όχι πολύ συχνά είναι η αλήθεια, και τους έχει στα ώπα ώπα τέλος πάντων, εδώ ο άλλος με 300 ευρώ το μήνα προίκισε κόρη κι έχτισε εξοχικό, πάμε καλά ρε φίλε που δεν θα χαμογελάσουμε; Μωρέ θα ξεκαρδιστούμε σου λέω εγώ!
Αυτή λοιπόν είναι η πιο θλιβερή είδηση των ημερών. Ότι κυκλοφόρησε αυτό το χαρτί, ότι κυκλοφορούν ουκ ολίγα τέτοιου είδους χαρτιά ανά τις εταιρείες χαμηλού και υψηλού προφίλ. Και προφορικά επίσης δίδονται ανάλογες εντολές, από στελέχη λίγο πιο πονηρεμένα που έχουν μάθει ότι υπάρχει πλέον αυτό το γαμίδι το ίντερνετ και μπορεί να γίνεις ρόμπα στους διαύλους του εντός ολίγων δευτερολέπτων. Γιατί ηττηθήκαμε σύντροφοι κι αυτό είναι ακόμη πιο θλιβερό νέο… Γιατί τον χάσαμε τον πόλεμο, γιατί μας τα πήραν οι εχθροί τα σώβρακα, γιατί την κάτσαμε τη βάρκα, γιατί μπήκαμε στον κουβά, ως μεθαύριο αν θέλετε μπορώ να περιγράφω την κατάστασή μας ημών των εργαζομένων. Που έχουμε φτάσει να παρακαλάμε τον κάθε μπαγλαμά για πέντε δεκάρες και όταν μας τις πετάει στο πεζοδρόμιο σφαζόμαστε μεταξύ μας για το ποιος ή ποια θα καταφέρει να τις τσακώσει. Ναι, αυτή είναι η πιο θλιβερή είδηση, αυτό είναι το πιο θλιβερό νέο και δεν ξέρω πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει κανείς χωρίς να χάσει το θάρρος του. Ή έστω την ψυχραιμία του.

- το κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη ειναι από το newpost