ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

"Ορθια Ελλάδα" με Ρωμανιά - Μητρόπουλο

Kάποιοι το αποκάλεσαν «το κόμμα του Αυτιά» ή «το κόμμα των Αυτιάδων» αδικώντας ίσως τους Ρωμανιά και Μητρόπουλο που ωστόσο το είχαν προαναγγείλει μέσα από την εκπομπή του δημοσιογράφου στον ΣΚΑΙ της οποίας είναι τακτικοί θαμώνας.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο είχε πει στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ότι «θα καλέσουμε όσους είναι κοντά σε αυτή την ιδέα να μην λεηλατηθούν
περαιτέρω οι συντάξεις γιατί με τις πιέσεις των δανειστών οι συντάξεις θα βρεθούν στο στόχαστρο μετά τις εκλογές, όποιος και αν βγει». Ο δε Γ. Ρωμανιάς είχε τονίσει ότι σκοπός του νέου κόμματος είναι «να προστατεύσουμε τις συντάξεις, τους μισθούς και τους ανέργους».
Το νέο κόμμα με το όνομα «Ορθια Ελλάδα», το οποίο θα συμμετέχει με πλήρεις συνδυασμούς τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές, απαρτίζουν ο δικηγόρος- οικονομολόγος Γιώργος Ρωμανιάς, ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο πανεπιστημιακός Διονύσης Χιόνης, η Μαρία Ναυροζίδου και άλλοι, απαρτίζουν το νέο κόμμα Όρθια Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) αναφέρει:
Ολοκληρώθηκε σήμερα και τυπικά η ίδρυση της νέας Πολιτικής Κίνησης με πρωτοβουλία χιλιάδων μελών και στελεχών της ΕΝΥΠΕΚΚ.
Αντιπροσωπεία τής προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής κατέθεσε πριν λίγο (αριθ.πρωτ. 3027/2019) τα κατά νόμο νομιμοποιητικά έγγραφα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Ο νέος πολιτικός φορέας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία τής ηγεσίας τής ΕΝΥΠΕΚΚ, τους κ.κ. Γιώργο Ρωμανιά (δικηγόρος, οικονομολόγος), Αλέξη Μητρόπουλο (πανεπιστημιακός), Διονύσιο Χιόνη (πανεπιστημιακός) κ.ά., θα λάβει μέρος με πλήρεις συνδυασμούς τόσο στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές όσο και στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
Η νέα Πολιτική Κίνηση «ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» δίνει στη δημοσιότητα την Ιδρυτική της Δήλωση και την προγραμματική Διακήρυξη της 11μελούς προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, στην οποία μετέχουν (κατ’ αλφαβητική σειρά) και οι:
1) Αντωνιάδης Ιωάννης,
2)Γαβριήλ Γεώργιος,
3) Λιαροκάπης Βελισσάριος (Άρης),
4) Μπουκουβάλας Χαράλαμπος,
5) Ναυροζίδου Μαρία,
6) Οικονομίδης Σπυρίδων,
7) Πολυμένης Βασίλειος και
8) Στρογγύλης Κομνηνός.