ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Δεν θα καλέσoυν στην Προανακριτική τον Ηλία Μόσιαλο;

Ο Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής της πολιτικής της Υγείας στο LSE και Διευθυντής του LSE Health , είναι σύμβουλος σε περισσότερες από δέκα κυβερνήσεις  μεγάλων χωρών στον πλανήτη- μεταξύ τους οι ΗΠΑ και η Κίνα- αλλά και σε  διεθνείς οργανισμούς. Συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων και βιβλίων, είναι επιμελητής πολλών επιστημονικών εκδόσεων, αρχισυντάκτης επιστημονικού περιοδικού.  Είναι ένας γνωστός Έλληνας στο Εξωτερικό.
Με απλά λόγια είναι ο καλύτερος που έχουμε στον τομέα των Οικονομικών της Υγείας. Για την.. ακρίβεια είναι ο καλύτερος, αλλά δεν τον έχουμε εδώ. Γιατί δεν θέλουμε. Η Ελλάδα δεν αξιώθηκε να ζητήσει ακόμη τη βοήθεια του- στον τομέα του.
Ακόμη και το 2009, όταν ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου και ήλθε στην Αθηνά ως βουλευτής  Επικράτειας του ΠΑΣΟΚ, τον έκανε… υπουργό Τύπου. Ήτοι τον κράτησε μακριά από το υπουργείο  Υγείας για να βάλει τη Μαριλίζα και τον… Λοβέρδο- που τρέχει τώρα στις Προανακριτικές.
Εν πάση περιπτώσει, ως βουλευτής ο καθηγητής Μόσιαλος, αποδείχθηκε προφήτης για την υπόθεση  Novartis. Δυο φoρές τουλάχιστον την περίοδο 2009-10 ενημέρωσε τη Βουλή για τα θέματα που συζητούνται σήμερα σχετικά με τις δραστηριότητες των φαρμακευτικών εταιριών. Όχι με άρθρα και  δηλώσεις, αλλά στη Βουλη. Ενώπιον -και- όσων καλούνται σήμερα για εξηγήσεις.
Στην Εξεταστική Επιτροπής για τη Υγεία δεν σκέφθηκε κανείς να τον καλέσει. Δεν θα το καλέσουν ούτε στη Προανακριτική Επιτροπή, που θα ερευνήσει το φαρμακευτικό σκάνδαλο; Έχει άραγε καμία εξήγηση ο πρόεδρος της Επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας;
- από το anoixtoparathyro