ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ηριάννα και Θεσσαλία ανταρτομάνα

Όταν το δικαστήριο τρολάρει ασύστολα τους κατηγορούμενους

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Πριν πάω στο κυρίως θέμα που με απασχολεί αυτές τις μέρες (και θα με απασχολεί για κάτι εβδομάδες) θα ήθελα να καταθέσω εδώ τη διάλυση ενός αστικού μύθου. Ενός προπατορικού αμαρτήματος των fake news, που έρχεται να στείλει στον εξαποδώ ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Με δικά του λόγια:..
    «Θα έχετε ακούσει όλη αυτή την ιστορία που γονείς επιστρέφουν στο Υπουργείο τα βιβλία, τους Φακέλους Μαθητών. Ξέρετε ότι το ποσοστό των γονέων που επιστρέφουν τα βιβλία είναι 0,7%; Δηλαδή, δεν είναι μόνο στατιστικά ασήμαντο, είναι ότι καμία μελέτη στον κόσμο δεν παίρνει υπόψιν τέτοιου είδους ποσοστά».
Μάλιστα μηδέν κόμμα επτά τοις εκατό. Ούτε στατιστικό λάθος δηλαδή, που όπως μας μάθανε στο Φυσικό Αθηνών είναι συν πλην τρία τοις εκατό. Κι όμως, κάποια media μας το παρουσιάσανε αυτό, την επιστροφή των βιβλίων δηλαδή, κάπως σαν την Δευτέρα Παρουσία. Σαν την επιστροφή του κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην επιφάνεια της Γης, για να πάρει τα κεφάλια των Απίστων. Μηδέν κόμμα επτά τοις εκατό γαμώ την τρέλα μου, ούτε σε ντιλερίκι δεν στέκει τέτοιο ποσοστό…
Αλλά μιας και μιλάμε για τα ελληνικά media, να σημειώσω εδώ πως στη μεγάλη πλειοψηφία τους διακρίθηκαν για την αποχή τους από τη δίκη της Ηριάννας και του Περικλή. Χαλαρά την απέφυγαν, δεν πέρασε απότον οπτικό τους ορίζοντα, δεν τρύπωσε στο ραντάρ τους. Ποια είναι αυτή δεν ξέρω, ένα κορίτσι που κατηγορείται για αξιομνημόνευτές πράξεις. Πλημμελήματα, κακουργήματα, πταίσματα, όλα στον κουβά και ασταδγιάλα δεν θα τρέχουμε εμείς πίσω απ’ την ουρά αυτής της δεσποινίδος ή αυτού του κυρίου. Η χαμένη τιμή της Ηριάννας και του Περικλή δεν αξίζει ούτε τον κόπο, ούτε τον χρόνο!
Αξίζει όμως ένα τρολάρισμα σπέσιαλ από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, μιας επίδειξη γλυκόξινου χιούμορ που θα την ζήλευαν και τα πιο δραστήρια διαόλια του διαδικτύου. Απολαύστε διάλογο:
    Πατέρας Περικλή, καταθέτει θετικά για τον χαρακτήρα του, εργασία κλπ. «Δεν έχει πιάσει ποτέ όπλο».
    Πρόεδρος: Παρ’ ό,τι είναι απ’ τη Θεσσαλία;
    Μάρτυρας: Τί σχέση έχει αυτό;
    Πρόεδρος: Ε, είναι ανταρτομάνα η Θεσσαλία.
Και έχει και συνέχεια, δεν σταματάει εδώ:
Πρόεδρος: Η Βαρκελώνη δεν μας πειράζει, είναι νεανική πόλη. Αλλά με την Βουλγαρία υπάρχει ένα θέμα, επειδή από εκεί εισάγονται όπλα. Δεν λέει κάτι από μόνο του το ταξίδι, αν έγινε. Αλλά επειδή υπάρχει αυτό το θέμα με τα όπλα.
Μάρτυρας: Στην Βαρκελώνη μόνο έχει πάει και στην Αυστρία.
Να τα γράψει αυτά κάνα τρολάκι στο τουίτερ να πέσουν επάνω του να το φάνε. Κι όμως ακούστηκαν σε μια δίκη μάλλον κρίσιμη για τα δικαιώματα και στις ατομικές ελευθερίες εν Ελλάδι. Σε μια δίκη που κρίνεται το κατά πόσο είναι ένοχος κάποιος ή είναι ένοχη κάποια επειδή έκανε κακές παρέες. Και πήγαιναν βόλτα Βαρκελώνη ή Βουλγαρία να χαρούνε τη ζωή. Η ακόμη καλύτερα, αν κατάγονταν ο εναγόμενος από τη Θεσσαλία. Στην περίπτωση αυτή εγώ που γεννήθηκα στα Τρίκαλα με πατέρα γεννημένο στα Κανάλια Καρδίτσης, καλόν είναι να μην περάσω ούτε απέξω από δικαστήριο. Διότι έτσι και μπω μέσα, εξασφαλισμένη την έχω την ποινή. Για να μην πω τη μπουζού…

* το κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη είναι από το newpost.gr