ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Φίλης: Μεσαίωνας η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

«Αρνητική έκπληξη» χαρακτήρισε ο βουλευτής Νίκος Φίλης, την απόφαση του ΣΤΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών  τονίζοντας ότι πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό».
Ο πρώην υπουργός Παιδείας είπε  - ότι η απόφαση  ελήφθη όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία- σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος. τονίζοντας  ότι το Σύνταγμα λέει ότι το σχολείο πρέπει να στηρίζει τη θρησκευτική συνείδηση και αυτό κάνει το..
σχολείο με το μάθημα των Θρησκευτικών από την Δ΄Δημοτικού ως την Γ’ Λυκείου. «Δεν υπάρχει καμία συνταγματική επιταγή όμως για ομολογιακό μάθημα» τόνισε ο Φίλης αναφέροντας πως το Σύνταγμα δεν λέει ότι αυτό το μάθημα θα  πρέπει να είναι ομολογιακό, δηλαδή να γίνεται κατήχηση.
Κρίνοντας την απόφαση αυτή ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «το ΣτΕ υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών» συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό. Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που επικαλείται η απόφαση δεν λέει ότι τα θρησκευτικά πρέπει να είναι ομολογιακό μάθημα αλλά αντίθετα ότι πρέπει να διδάσκονται όλα τα δόγματα και να υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στη χώρα μας».