ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Eκπομπές στην ΕΡΤ που αξίζει να δείτε και να ακούσετε

Μία έρευνα για την ελευθερία του Τύπου στη Σερβία παρουσιάζει το «ALLERT3» την ΕΡΤ3 την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, στις 17:30. Διακεκριμένοι επαγγελματίες των ΜΜΕ εκφράζουν τις απόψεις τους για τις δυσκολίες στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διαφθορά και τη βαρύτητα που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Σερβία ως πηγή..
ανεξάρτητης πληροφόρησης.
****
Η «Αλτερνατίβα» της ΕΡΤ3 την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, στις 20:00,  παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στους καλλιτέχνες του δρόμου και ειδικά τους μουσικούς. 
Η εκπομπή συναντά έναν ηθοποιό που άφησε την ασφάλεια της θεατρικής σκηνής, έναν μουσικό που λόγω ειδικών συνθηκών στη ζωή του οδηγήθηκε στον δρόμο, ένα συγκρότημα που συνδυάζει την απόλαυση και την εξασφάλιση των απαραίτητων εσόδων και ένα συγκρότημα που συστήνει τη μουσική κουλτούρα της χώρας του, της Κένυας, στους δρόμους της Αθήνας.
 ****
Η «Φωνή της Ελλάδας» -το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο- θα..
προβάλλει μέσα από τις εκπομπές της το «Hellenic Youth in Action», το Φόρουμ Απανταχού Νέων Ελλήνων, που διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2018, στο πλαίσιο των Ολυμπίων 2016-2018 της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.
Συγκεκριμένα, το διάστημα 26/3/2018 – 2/4/2018, στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τους εικονιζόμενους Γιώργο Διονυσόπουλο και Θοδωρή Ψαλιδόπουλο (10:00 – 12:00), καθώς και στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος (12:00 – 13:00) θα φιλοξενούνται καθημερινά νέοι Έλληνες της Διασποράς.

****
Δύο πρωτοβουλίες συλλογικής συνύπαρξης, δημιουργίας και αλληλεγγύης παρουσιάζει το «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, στις 20.00 Ο «Κήπος εις τον Κύβο» είναι ένα κοινωνικό πείραμα αστικού λαχανόκηπου σε δημόσιους, εγκαταλειμμένους ή προβληματικούς χώρους. Μέσα από τη φυσική καλλιέργεια, τη διανομή προϊόντων χωρίς χρήματα, την ανταλλαγή γνώσης και τη συλλογική διαχείριση, άνθρωποι της γειτονιάς, ανεξαρτήτως ηλικίας ή υπόβαθρου, επικοινωνούν και οικειοποιούνται τον δημόσιο χώρο. Η εκπομπή φιλοξενεί και την αυτό-οργανωμένη ομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου «TheatERT3». Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι μοιράζονται την αγάπη τους για το θέατρο, αυτομορφώνονται μέσα από τη θεατρική πράξη, αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και δίνουν αλληλέγγυες παραστάσεις, με ελεύθερη συνεισφορά για τους θεατές, για τη στήριξη συνανθρώπων και κοινωνικών ομάδων.
****
Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στη Μάριον Μιχελιδάκη, στον Νίκο Μερτζάνη και τον Κώστα Λασκαράτο, στην εκπομπή «Απευθείας», τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:00 στην ΕΡΤ1. Παρουσίαση: Μάριον Μιχελιδάκη, Νίκος Μερτζάνης, Κώστας Λασκαράτος. Σκηνοθεσία: Γιώργος Σταμούλης. Αρχισυνταξία: Χρήστος Κιούπης, Αννίτα Πασχαλινού. Παραγωγή: Βάσω Φούρλα.