ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Πλούσια και ποιοτική συζήτηση για τους "Αιγαιοπελαγίτες"

Συζήτηση που μπήκε στα "βαθιά" ήταν αυτή που έγινε στη Λιβαδειά την Πέμπτη 22 Μαρτίου στην βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου "Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο". Και πώς να γίνονταν διαφορετικά, αφού διοργανωτής ήταν η Ομάδα Μελέτης Σύγχρονης Ιστορίας Ν. Βοιωτίας, της οποίας οι συμμετέχοντες έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και αναζήτηση σε θεματικές της κοινωνικής ιστορίας και των παραμέτρων της..
Αν έξω από το φιλόξενο χώρο του Art Cafe Αστραδενή έβρεχε, μέσα "έβρεχε" ερωτήσεις και παρεμβάσεις και η συζήτηση κυλούσε με την ίδια ροή που έξω από το χώρο κυλούσαν τα νερά της Έρκυνας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο ιστορικός Μιχάλης Λυμπεράτος, συνέχισε ο συγγραφέας του βιβλίου Νάσος Μπράτσος και τη σκυτάλη πήραν οι συμμετέχοντες. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Δήμος Λεβαδέων είναι ένας από τους 15 που στέγασαν πρόσφυγες σε διαμερίσματα και ωφελήθηκε, του λάχιστον στο οικονομικό πεδίο, σημαντικά από την παρουσία τους.
Όπως τόνισαν συμμετέχοντες έχει αρχίσει και η φοίτησή τους σε σχολεία, σε πρώτη φάση με θέματα προς επίλυση, καθώς τα σχολεία είναι μικτά και οι προσφυγοπούλες δεν έχουν μπει στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε αντίθεση με τους νεαρούς συμπατριώτες τους.
Στο τέλος υπήρξαν σκέψεις να γίνει και στη γειτονική Θήβα, αντίστοιχη εκδήλωση.
Επόμενο "λιμάνι" την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 7 μμ στον Ιωνικό Σύνδεσμο (λεωφ. Ηρακλείου 251 και Τσουρουκτσόγλου 1) στη Νέα Ιωνία.