ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Νεοδημοκράτης ή θεσμικός εκπρόσωπος της ΕΕ;

«Είναι θλιβερή η στοίχιση του Έλληνα εκπροσώπου της Κομισιόν με την εκστρατεία fake news εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. Πρέπει να μάθει να είναι περισσότερο θεσμικός εκπρόσωπος της ΕΕ και λιγότερο νεοδημοκράτης στις δημόσιες τοποθετήσεις του». Eτσι απάντησε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς στο σχόλιο του έλληνα εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά που υποστήριξε στο twitter ότι.. αποσιωπήθηκε η συγχρηματοδότηση από την ΕΕ του έργου Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικος εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος που, παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία Τσίπρα, απάντησε στον εκπρόσωπο της Κομισιόν: «Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός και να διαβάζει τις ομιλίες τις οποίες στη συνέχεια σχολιάζει μέσω Twitter».
Θυμίζουμε ότι ο Μ. Σχοινάς σχολιάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τα εγκαίνια του έργου Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων και επιλέγοντας να υποστηρίξει την fake πληροφόρηση, ανέφερε:
«Λυπηρό ότι η συγχρηματοδότηση από την ΕΕ της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της ΕΕ στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας»
Κάτι τέτοιο όμως όχι μόνο δεν ισχύει καθώς ξεκάθαρα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερεται την συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεγάλο αυτό έργο. Συγκεκριμένα, κατά της διάρκεια της ομιλίας του ο Αλ. Τσιπρας είπε:
«(...) Το αμέσως επόμενο διάστημα, με την ένταξη και της Μυκόνου, ολοκληρώνεται η πρώτη σημαντική φάση του έργου. Ο χάρτης που βρίσκεται πίσω μου είναι ευκρινής και σε αυτόν αποτυπώνονται άλλες τρεις φάσεις, για τις οποίες θα αναφερθώ στη συνέχεια.Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει συνολικό προϋπολογισμό 245 εκατομμύρια ευρώ και πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.Είπα στην αρχή για τον σημαντικό ρόλο του ΑΔΜΗΕ. Επιτρέψτε μου να πω και κάτι ακόμα: Όπως φαντάζομαι γνωρίζετε οι περισσότεροι από εσάς, βρήκαμε δεσμεύσεις στο τραπέζι όταν αναλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση».