ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Παγκόσμια ημέρα ποίησης στο Κόκκινο

Πῶς θὰ σωθοῦμε ἀπ᾿ τὴν «ἐλευθερία»
τῆς σκλαβιᾶς μας κι ἀπὸ τὸν «ὑπὲρ πατρίδος»
τῶν προδοτῶν; Καὶ πότε ἀπ᾿ τοὺς θεοὺς
τῶν ἀθέων καὶ τῶν ἀνθρωποφάγων;

Κ. Βάρναλης, Πρόλογος

Ο 105,5 Στο Κόκκινο την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα ποίησης με ένα ραδιοφωνικό  αφιέρωμα πλαισιωμένο από ειδικές εκπομπές, απαγγελίες ποιημάτων και μελοποιημένη ποίηση από σύγχρονους και κλασικούς ποιητές, Έλληνες και ξένους, να μονοπωλεί τις μουσικές επιλογές της ημέρας.
Ειδικότερα, κάθε ώρα, μετά τα δελτία ειδήσεων του σταθμού,.. από τις 05:00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, ο Μανόλης Πολέντας θα απαγγέλει ποιήματα των Διονύσιου Σολωμού, Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ, Γιώργου Σεφέρη, Κώστα Καρυωτάκη, Μανόλη Αναγνωστάκη, Νικηφόρου Βρεττάκου, Τίτου Πατρίκιου, Γιάννη Βαρβέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Νάνου Βαλαωρίτη, Στρατή Πασχάλη, Τάσου Λειβαδίτη, Μίλτου Σαχτούρη, Άρη Αλεξάνδρου, Έκτωρ Κακναβάτου, Νατάσας Χατζηδάκη, Κώστα Ουράνη και Νίκου Καρούζου.
13:00-14:00 θα μεταδοθεί η εκπομπή των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (Α.Σ.Κ.Ι) που είχε ηχογραφηθεί το 2015 στην οποία ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης συζητά με τον Γιώργο Ζεβελάκη και τον Μίλτο Πολυβίου για την παρουσία του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη στο δημόσιο βίο, τη σχέση του με την Αριστερά, τις πολιτικές του παρεμβάσεις, το εκδοτικό του εγχείρημα και τη ραδιοφωνική του παρουσία με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων από το θάνατο του.
18:00-19:00 ο Αλέξης Βάκης θα παρουσιάσει τον «Μεγάλο ερωτικό» του Μάνου Χατζηδάκι, στον οποίο ο σπουδαίος συνθέτης μελοποίησε ποιήματα μεταξύ άλλων των Ελύτη, καβάφη, Γκάτσου, Σολωμού, Σαπφούς και Μυρτιώτισσας.
20:00-21:00 ο Κώστας Θωμαΐδης θα ανατρέξει σε μελοποιημένη ποίηση από έλληνες και ξένους δημιουργούς.
21:00-22:00 ο Στέλιος Ελληνιάδης υποδέχεται στο στούντιο τον Κώστα Κρεμμύδα, συγγραφέα ποιητή και εκδότη των εκδόσεων «Μανδραγόρας».
22:00-23:00 ο Ευριπίδης Ταρασίδης από τον 102,8 Στο Κόκκινο Καβάλας θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα για τους τους ποιητές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενώ αμέσως μετά, 23:00-00:00, η Θέκλα Τσελεπή,  όπως δηλώνει η ίδια θα «οργιάσει» ποιητικώς τιμώντας ανατρεπτικά την ιδιαίτερη αυτή ημέρα.