ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Σε ποια ιστολόγια και ΜΜΕ πήγαιναν κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Ένα ατελείωτο πάρτι εκατομμυρίων ευρώ με τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε στηθεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ειδικά το 2014 η οποία ήταν προεκλογική χρονιά και οι ανάγκες προβολής πολιτικών προσώπων σε διάφορα ΜΜΕ φαίνεται ότι ήταν… μεγάλες».
Αυτό ισχυρίζεται ρεπορτάζ του documento που αναφέρει πως είναι χαρακτηριστικό ότι εκατομμύρια ευρώ κρατικού χρήματος δόθηκαν όχι μόνο σε γνωστά ΜΜΕ αλλά και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες χαμηλής έως μηδαμινής επισκεψιμότητας, με ορισμένες περιπτώσεις.. να προκαλούν πολλά ερωτηματήματα αναφορικά με το ύψος των κονδυλίων που διατέθηκαν.
Το εντυπωσιακό, αναφέρει το documentonews, έχει να κάνει με τον τρόπο που διατέθηκαν τα κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία δόθηκαν με την υπογραφή αλλεπάλληλων συμβάσεων κάτω των 20.000 ευρώ προκειμένου, όπως λένε, να μην απαιτείται κάθε φορά η σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού.
Από τα αρχεία της διαφημιστικής δαπάνης του ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014 προκύπτει επίσης και κάτι ακόμη. Σε πολλά από τα ΜΜΕ στα οποία δίνονταν τα «χρυσά» κονδύλια αναγράφεται δίπλα και το όνομα κάποιου πολιτικού προσώπου.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι εάν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα είχαν μεσολαβήσει προκειμένου συγκεκριμένα ΜΜΕ να λάβουν διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εάν, δηλαδή, πολιτικά πρόσωπα παρενέβαιναν για να λάβουν διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα μαζικής ενημέρωσης της αρεσκείας τους, προκειμένου στη συνέχεια να εξασφαλίσουν την προβολή τους στα ΜΜΕ και μάλιστα σε προεκλογικό χρόνο με κρατικό χρήμα.
- από ρεπορτάζ στο documentonews.gr (ΕΔΩ), που παραθέτει ενδεικτικά μία σειρά κραυγαλέων περιπτώσεων ιστοσελίδων με χαμηλή επισκεψιμότητα επομένως και εμπορικότητα, οι οποίες έλαβαν διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014