ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Τίμησαν τον πρώην γενικό διευθυντή του ΑΠΕ, Θ. Καρζή

Τον Θόδωρο Καρζή τίμησαν οι εργαζόμενοι και ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλος, για την προσφορά του στο Πρακτορείο.
Ο Θ. Καρζής διετέλεσε γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το 1987 έως το 1989 και επί της διοίκησής του συντάχθηκε και εκδόθηκε ο «Γλωσσικός οδηγός για δημοσιογράφους», ένα "εργαλείο" για τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας.
Η βράβευση του πρώην διευθυντή του ΑΠΕ έγινε με αφορμή την ψηφιοποίηση.. του γλωσσικού εγχειριδίου από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που θα έχει ως στόχο να αποτελέσει έναν οδηγό για την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας τόσο για τους εργαζόμενους στο Πρακτορείο όσο και εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις γύρω από τα θέματα της γλώσσας.
Ο Θ. Καρζής φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ και θυμήθηκε τα χρόνια που εργάστηκε στο εθνικό Πρακτορείο, λέγοντας ότι από τους τότε 150 εργαζόμενους οι 148 ήταν φίλοι του και οι δύο εχθροί του. «Εάν σε αυτή τη δουλειά δεν έχεις κανέναν εχθρό, τότε κάτι δεν κάνεις σωστά», είπε ο κ. Καρζής.
Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκε και ο δημοσιογράφος Βασίλης Νικολόπουλος, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για 25 χρόνια, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «να σέβεστε και να τιμάτε το ΑΠΕ».