ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Νέα συνάντηση για τα έσοδα και τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ

Συνάντηση εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, και των ΤΕΑΣ, ΕΤΑΣ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο και αντιπροσωπεία του ΕΦΚΑ, πραγματοποιήθηκε χθες προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τη λειτουργία και διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ.
Στο παραπάνω πλαίσιο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην άμεση ολοκλήρωση.. του Κανονισμού Είσπραξης Εσόδων, προκειμένου να εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και στη συνέχεια να υπογραφεί από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Τ. Πετρόπουλο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), μέσω του ΕΦΚΑ, προκειμένου οι επιχειρήσεις Τύπου να αποδίδουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων αλλά και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία ασφάλισης των νεοεισερχόμενων στον Οργανισμό.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αποτυπώθηκε η αγωνία των εκπροσώπων των Ενώσεων των εργαζομένων για την άμεση ολοκλήρωση και εφαρμογή των διαδικασιών λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του ν. 4498/17, γεγονός που θα οδηγήσει τόσο στην έναρξη της διαδικασίας ασφάλισης των νεοεισερχόμενων στον Οργανισμό όσο και στην είσπραξη των εργοδοτικών εισφορών αλλά και την απόδοση του 2% επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων Τύπου, ώστε να ολοκληρωθεί η ασφαλιστική ενοποίηση του κλάδου.