ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο Πετρόπουλος διαψεύδει ΤΑ ΝΕΑ

Σε διάψευση του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αlpha989.
Το δημοσίευμα με τίτλο «Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού...» αναφέρεται σε «φωτογραφική» τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο Τάσος Πετρόπουλος, και σύμφωνα με τα ΝΕΑ «εξαιρεί φωτογραφικά από περικοπές τον βουλευτή του..
ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα».
Στην επίμαχη τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».
Ο υφυπουργός απάντησε αναφεροντας πως «δεν εντάχθηκαν ποτέ οι συνταξιούχοι της ΤτΕ στο δημόσιο σύστημα και γι' αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης» ενώ επισήμανε πως η ΕΚΤ δεν έχει επιτρέψει παρεμβάσεις στην ΤτΕ αλλά κι ότι οι συντάξεις της Κεντρικής Τράπεζας δεν επιβαρύνουν το δημόσιο.