ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Παίρνουν δύο μισθούς στο Mega - Συμφώνησε και η Εθνική

Δύο μισθοί από τα συνολικά δεδουλευμένα έξι μηνών, θα καταβληθούν στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού Μega μετά την συγκατάθεση και της Εθνικής Τράπεζας.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι ενώ το κανάλι εκπέμπει κανονικά έχοντας έσοδα από τις διαφημίσεις και έχοντας ήδη συσσωρεύσει 40 εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στο κανάλι της Μεσογείων ειδοποιήθηκαν σήμερα ότι η Εθνική συμφώνησε με τις άλλες τρεις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες είχαν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για αποπληρωμή μέρους των δεδουλευμένων.
Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αποδεσμευτούν 2,5 εκατομμύρια από τα συνολικά..
40 εκατ. ευρώ που υπάρχουν στους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και είναι δεσμευμένα. Τα 2 εκατ. ευρώ θα καλύψουν τους δύο μισθούς και τα υπόλοιπα 500.000 ευρώ προορίζονται για όσους έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.
Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι του Mega σε περίπτωση που δεν εκταμιεύονταν χρήματα στους λογαριασμούς τους είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των μετόχων του σταθμού, δηλαδή σε Πήγασο, ΔΟΛ και Μότορ Όιλ.
  Mέχρι την καταβολή των δύο μισθών (συνολικά οφείλονται έξι) πρέπει να ξεπεραστεί μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια που κυρίως έχουν να κάνουν με τη νομική μορφή των διεκδικήσεων που έχουν προβάλλει στις επισχέσεις και τις αγωγές τους κυρίως οι διοικητικοί υπάλληλοι του καναλιού.

Μετά την καταβολή των δύο μισθών, οι εργαζόμενοι στο κανάλι αναμένεται να προχωρήσουν σε γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Εκεί θα ζητήσουν και πάλι από τους μετόχους να ξεκ