ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Εξω φρενών ο Μαρινάκης

Eχει δώσει και προκαταβολές...
Εξοργισμένο φέρεται το επιτελείο του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, από τους χειρισμούςγια τις τηλεοπτικές άδειες καθώς οι εξελίξεις καθημερινά περιπλέκουν όλο και περισσότερο την κατάσταση, με αποτέλεσμα η επένδυση του επιχειρηματία να βρίσκεται σε μια διαρκή δοκιμασία με αβέβαιη έκβαση!
Το τοπίο πλέον για τους δυο νέους παίκτες, Μαρινάκη και Σαββίδη έχει γίνει εξαιρετικά θολό, ενώ οι προσπάθειες για τη σύσταση του ΕΣΡ, σε συνδυασμό με την αναβολή της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να παραχωρήσει προσωρινές βεβαιώσεις καθιστά μετέωρη την επένδυση των επιχειρηματιών.
Μάλιστα αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πληροφορίες θέλουν να εξαντλείται.. η υπομονή του προέδρου του Ολυμπιακού, δεδομένου ότι -εκτός από την πρώτη δόση που ήδη έχει καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο- φέρεται να έχει δώσει προκαταβολές πολλών χιλιάδων ευρώ, για την παραγγελία τελευταίας τεχνολογίας μηχανημάτων από τη Νορβηγία, για τα συνεργεία και τις εργασίες στα στούντιο της Παιανίας (του Νίνο Ελματζιόγλου), αλλά και για μια σειρά άλλες προετοιμασίες για τη δημιουργία του νέου καναλιού.
Πέρα από αυτά ο προβληματισμός είναι στο πώς θα καταστεί δυνατό να εκπέμψουν τα νέα κανάλια, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται κάποια τέτοια διαδικασία μετά την απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει το διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου.
Επίσης στο ενδεχόμενο που παραχωρηθούν προσωρινές βεβαιώσεις από την Ανεξάρτητη Αρχή, τα δύο νέα κανάλια Μαρινάκη – Σαββίδη, μοιραία θα εξαιρεθούν, αφού δεν υφίστανται. Αν πάλι επιχειρηθεί οι βεβαιώσεις να δοθούν με νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Επικρατείας και όχι από το ΕΣΡ, είναι βέβαιο ότι μια τέτοια απόφαση θα προσβληθεί από τους υπόλοιπους σταθμούς ή από το ΣτΕ, δεδομένου ότι ο υπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει νέες άδειες για λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών.
Κατά συνέπεια η μόνη λύση για τους δύο νέους παίκτες είναι η εξαγορά κάποιου υφιστάμενου καναλιού εθνικής εμβέλειας ή η συνεργασία με κάποιον τηλεοπτικό σταθμό. Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο Μαρινάκης και Σαββίδης μπορούν να εισέλθουν στην τηλεοπτική αγορά σε αυτή τη φάση.
- πηγή: enimerosi24