ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Kυριακάτικο(;) φύλλο από Μάρη - Φιλιππάκη

Στα σκαριά νέος εκδοτικός όμιλος

Σχεδόν βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η είσοδος του ιδιοκτήτη της 24Media, Δημήτρη Μάρη, και στον χώρο των εκδόσεων.
Ηδη, μάλιστα, έχει ξεκινήσει τις επαφές αναζητώντας εκτυπωτική μονάδα για την εκτύπωση των εντύπων που φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να εκδώσει. Ο γνωστός επιχειρηματίας, που διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά με τον πρωθυπουργό, θεωρεί ότι υπάρχει σημαντικό κενό στον κεντροαριστερό χώρο, το οποίο αργά ή γρήγορα θα πρέπει να καλυφθεί. (Με τον όμιλο Μάρη συνεργάζεται κι ο δημοσιογράφος Κ. Αρβανίτης που «τάσπασε» με τον Ιβάν Σαββίδη - δείτε ΕΔΩ).
 Συγκεκριμένα, η αποδυνάμωση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη λέγεται ότι ήταν ένα από τα βασικά κίνητρα που οδήγησαν τον Δ. Μάρη, μετά την.. ενασχόλησή του με το Διαδίκτυο, να ασχοληθεί και με τις εκδόσεις.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο μεγαλομέτοχος της Stoiximan (σ.σ. πρόκειται για τη στοιχηματική εταιρεία στην οποία μετέχει και ο Φώτης Μπόμπολας) έχει πάρει μια πρώτη γεύση από τον εκδοτικό χώρο, αφού ήταν ένας εκ των μετόχων της «Δημοκρατικός Τύπος» του Γιάννη Φιλιππάκη, που εκδίδει τις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso».
Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι Μάρης και Φιλιππάκης έχουν έρθει και πάλι κοντά, συζητώντας το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους στο πεδίο των εκδόσεων. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι μεταξύ των άλλων εξετάζουν την από κοινού έκδοση ενός κυριακάτικου φύλλου, το οποίο θα στοχεύει να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα των κυκλοφοριών.
Από κει και πέρα, σε ό,τι αφορά τους σχεδιασμούς Μάρη για την έκδοση ημερήσιας εφημερίδας, και αυτό δεν αποκλείεται να γίνει από κοινού με τον Γιάννη Φιλιππάκη. Σε μια τέτοια περίπτωση -και εφόσον ευδοκιμήσει κυκλοφοριακά το νέο φύλλο- ο Ομιλος που θα συγκροτηθεί θα διαθέτει τέσσερις ημερήσιες εφημερίδες («Δημοκρατία», «Espresso, «Εστία», συν το νέο φύλλο).

Ο Δ. Μάρης έχει απευθυνθεί για την εκτύπωση των εφημερίδων που ετοιμάζει στο πιεστήριο της «Καθημερινής» και όχι στην «Ιριδα» του συνεταίρου του, Φώτη Μπόμπολα. Επισημαίνεται ότι ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης είχε αποχωρήσει από την «Ιριδα», μετακομίζοντας στην «Καθημερινή», μετά από προσωπική κόντρα που είχε με τον ισχυρό άνδρα του «Πήγασου».
- πηγή: Secret / Παραπολιτικά