ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Δυο κηδείες και τρεις ανταγωνιστές

Mαρινάκης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος σε απόσταση ασφαλείας
Βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και για τον ίδιο σκοπό, πλην όμως δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα μεταξύ τους. Στην κηδεία του πρώην τραπεζίτη Αλέξανδρου Τουρκολιά έδωσαν το παρών τους πλήθος επιχειρηματιών, εφοπλιστών, τραπεζικών και πολιτικών.
Ηταν εκεί και οι τρεις ανταγωνιστές στο ποδόσφαιρο, δηλαδή οι Γιάννης Αλαφούζος, Βαγγέλης Μαρινάκης και Δημήτρης Μελισσανίδης.
Και οι τρεις βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους και όταν κάποια στιγμή αναγκαστικά διασταυρώθηκαν τα βήματά τους, κοίταζαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ωσάν να μη γνωρίζονταν ή να μην ήθελαν καν να χαιρετηθούν. Αλλά ούτε με τους πολιτικούς θέλησαν να χαιρετηθούν, πλην ίσως του Γιάννη Αλαφούζου που συνομιλούσε για αρκετή ώρα με τον Κ. Λαλιώτη.
Στο Α' Νεκροταφείο ο χώρος είχε γεμίσει από στεφάνια και κόσμο. Μετά την κηδεία του..
 Αλέξανδρου Τουρκολιά ακολουθούσε η κηδεία του πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ, καθηγητή Κώστα Στεφανή και έτσι ο κόσμος φαινόταν ότι παρίστατο σε δύο κηδείες.
Στην κηδεία του πρώην τραπεζίτη παρέστησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης μετά της συζύγου του Μαρέβα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος, βουλευτές και πρώην βουλευτές από ΠαΣοΚ και ΝΔ, ο Κ. Χατζηδάκης, ο Αχ. Καραμανλής, ο υιός του, βουλευτής Σερρών, Κ. Καραμανλής και ο Π. Μολυβιάτης. Επίσης, η (απερχόμενη) πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, πρώην Πρόεδροι της Βουλής (Δ. Σιούφας), επιχειρηματίες (όπως οι Δ. Κοπελούζος, Γκρίσιν Πάππας και πολλοί άλλοι), πλήθος εφοπλιστών και πρώην τραπεζίτες (όπως ο Τίμος Χριστοδούλου).
Ακολούθησαν επικήδειοι με αποτέλεσμα να αργήσει να τελειώσει η εξόδιος ακολουθία και στο μεταξύ άρχισαν να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για την κηδεία του καθηγητή Στεφανή. Ετσι έκαναν την εμφάνισή τους οι Κ. Σημίτης, Δ. Ρέππας, Μιλτ. Παπαϊωάννου και πολλοί άλλοι υπουργοί του ΠαΣοΚ και ακαδημαϊκοί και ενώθηκαν οι κηδείες.
- από τον ΒΗΜΑτοδότη