ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Αποχωρήσεις από το ΒΗΜΑgazino

Δ. Θεοδωρόπουλος, Λένα Παπαδημητρίου
Εντάξει πλέον τα πράγματα αλλάζουν και τίποτε δεν είναι όπως παλιά. Και ο ανταγωνισμός δεν είναι τόσο έντονος πια. Ωστόσο κάποτε τα περιοδικά των κυριακάτικων «σφάζονταν», ποιο θα ήταν το καλύτερο.
ΒΗΜΑgazino στο ΒΗΜΑ, «Κ» στην Καθημερινή και «Ε» στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Συν ο Ταχυδρόμος στα ΝΕΑ τα Σάββατα. Χρυσές εποχές για τον Τύπο. Και δεν θα βάλω και το Symbol του Επενδυτή που ήταν, επί Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, σούπερ. Το καλύτερο απ' όλα λοιπόν θυμάμαι ήταν, για πολλά χρόνια, το ΒΗΜΑgazino. Και το χειρότερο, τα τελευταία του χρόνια, το «Ε».
Άλλες εποχές βέβαια, τώρα έπεσαν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων, άλλαξαν και τα κυριακάτικα περιοδικά, περιέχονται μόνο στις ακριβές εκδόσεις των εφημερίδων, περιορίστηκε η δυναμική τους. Το ΒΗΜΑgazino παραμένει ωστόσο.. πολύ καλό. Τα θυμήθηκα όλα αυτά γιατί προ ημερών αποχώρησε ο αρχισυντάκτης του, ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος που έκανε εξαιρετική δουλειά.
«Πριν η κρίση κάνει τον κύκλο της, ο δικός μου κύκλος ως αρχισυντάκτης του ΒΗΜagazino ολοκληρώθηκε», έγραψε. «Ο ελληνικός Τύπος είναι ένα περίεργο μέρος να συχνάζει κανείς, δεν έχει ιδιαίτερη αγάπη, ούτε πολύ σεβασμό στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό χάρηκα πολύ που δούλεψα σε ένα "μαγαζί" αμιγώς δημοσιογραφικό, πολύ πιο ελεύθερο απ’ ότι κατήγγειλαν οι κομματικοί στρατοί που το μόνο που έχουν μάθει είναι να αγανακτούν για ότι δεν τους περικλείει. Το τι συμβαίνει σήμερα εντός του ΔΟΛ, είναι μια άλλη ιστορία που θα αποτιμηθεί εν καιρώ».
Αυτό το τελευταίο που γράφει θα έχει σχέση προφανώς με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Συγκροτήματος, η καθυστέρηση στη μισθοδοσία έφτασε στους τέσσερις μήνες.
Ο Θεοδωρόπουλος πάει στο VICE Greece του ΑΝΤ1, ως managing editor. Όσο για τη θέση του στο περιοδικό, την παίρνει η Λένα Παπαδημητρίου που επίσης κάνει πολύ καλή δημοσιογραφική δουλειά. Άρα το κενό καλύπτεται εκ των έσω χωρίς πρόβλημα. Διευθυντής του περιοδικού παραμένει ο Παύλος Παπαδόπουλος, ξέρετε, ο αρθρογράφος που έβγαλε στο φως την (κακόμοιρη) γάτα των Ιμαλαΐων που άκουσε όλη τη συζήτηση μεταξύ Τσίπρα και Ψυχάρη, εκεί στην πλατεία Μαβίλη.
Το πάει πολύ καλά το περιοδικό ο Παύλος, το είπαμε.

Δ. Κανελλόπουλος (e-tetradio)