ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Στην Εξεταστική και ο Σαραντόπουλος της Απογευματινής

Ανοίγει ο φάκελος - Πόρισμα από την ΤτΕ και ενημέρωση από την εισαγγελία  ζήτησε η Επιτροπή της Βουλής

Στην εισαγγελία έστειλε την καταγγελία των εργαζόμενων της Απογευματινής η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ, ζητώντας παράλληλα πόρισμα και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, την οποία ο Κώστας Σαραντόπουλος επιχείρησε να πτωχεύσει δις, έχουν καταθέσει επίσημη καταγγελία στην Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, η οποία ζητά τώρα περισσότερα στοιχεία από τις αρχές
'Οπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος, ανοίγοντας τις εργασίες της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής:
Έχουμε επιστολή από τους εργαζόμενους Απογευματινής, πολύ σημαντική, απολύτως σε σχέση με τη λειτουργία της επιτροπής μας. Αναφέρεται σε ζητήματα δανειοδότησης της εταιρείας και μάλιστα..
σύνδεσης των δανείων με λογαριασμούς ιδιοκτητών, υπάρχουν και δύο αποφάσεις, διαδικασίες , χρεοκοπίας που απορρίφθηκαν από τη δικαιοσύνη ως δόλιες.
Είναι σημαντικό για εμάς. Η επιστολή έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία όπου ζητώ τη δικογραφία. Να ενημερωθώ. Τους ενημερώνω για τις καταγγελίες που έχω λάβει
Το έχουμε στείλει και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ήδη επικοινώνησα με τον κ. Πάσχα, είπε ότι θα μπει στη διαδικασία πορίσματος. Παρακαλώ να το δείτε και εσείς. Εμπίπτει απόλυτα στα αντικείμενα της επιτροπής μας.

Με την πρόταση Φάμελλου συμφώνησαν τα μέλη της επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της Απογευματινής κατέθεσαν επίσημο αίτημα για κλήση προς εξέταση του εκδότη της ιστορικής εφημερίδας, Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου.
Η «Απογευματινή», όπως ανέφεραν στην επιστολή- καταγγελία τους στην εξεταστική οι εργαζόμενοι, ήταν η πρώτη εφημερίδα που έκλεισε τον Οκτώβριο του 2010 χωρίς να δοθούν ποτέ αποζημιώσεις στους 130 εργαζομένους, ενώ δεν τους δόθηκε ούτε καν η δυνατότητα να λάβουν το επίδομα ανεργίας.
Το αίτημα που κατατέθηκε και το οποίο έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου, συνοδεύεται από ένα ενδιαφέρον ιστορικό ενός «προαναγγελθέντος και πολύ ύποπτου θανάτου», αλλά και από έγγραφα, όπως την καταγγελία που είχε γίνει στο ΣΔΟΕ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καταθέτοντας στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν, όπως τονίζεται στην επιστολή, όχι μόνο εκροές χρημάτων από το ταμείο της επιχείρησης, αλλά και ύποπτες μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ offshore εταιρειών και στελεχών της διοίκησης της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ».
Οι εργαζόμενοι της Απογευματινής υπενθυμίζουν επίσης ότι η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί τρεις φορές για το «δόλιο» της αιτήσεως πτώχευσης που επιδίωκε η επιχείρηση. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 810/2011 απόφασή του έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις κήρυξης της αιτούσας σε πτώχευση και μάλιστα ότι η αιτούσα υπέβαλε την αίτηση καταχρηστικά, με αποκλειστικό σκοπό να αποφύγει με αθέμιτο και δόλιο τρόπο την εκπλήρωση των οικονομικών της υποχρεώσεων, αποκλειστικά και μόνο προς τους εργαζόμενους. Η απόφαση αυτή κατέστη αμετάκλητη. Το 2012 κατατέθηκε δεύτερη αίτηση πτώχευσης, η οποία αποσύρθηκε. Ακολούθησε και τρίτη αίτηση πτώχευσης, η οποία επίσης απορρίφθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη. Τις τελεσίδικες αυτές αποφάσεις κοινοποίησαν επίσης στην Εξεταστική, η οποία ζητά τώρα περαιτέρω ενημέρωση απο τις αρμόδιες αρχές.
Η Επιροπή συνεπώς τώρα αναμένει τη δικογραφία και το πόρισμα της ΤτΕ και θα τοποθετηθεί αναλόγως στη συνέχεια και στο αίτημα για κληση του Κ. Σαραντόπουλου.

- πηγή: news247