ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Aποδυναμώθηκαν Μαρινάκης – Σαββίδης...

...ισχυροποιήθηκαν Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς στην τηλεοπτική σκακιέρα
Η ανατροπή των δεδομένων στον τηλεοπτικό χώρο μετά την απόφαση του ΣτΕ, «πάγωσε» σε πρώτη φάση τις όποιες συζητήσεις ήταν σε εξέλιξη, μεταξύ αδειοδοτημένων και μη, καναλαρχών καθώς αλλάζουν όπως είναι φυσικό οι συσχετισμοί δυνάμεων, αλλά και οι προτεραιότητες των ιδιοκτητών. Στην ουσία η εξαφάνιση του ενδεχόμενου να πέσει «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν αδειοδοτήθηκαν, ισχυροποιεί ξανά στην τηλεοπτική σκακιέρα τις ιδιοκτησίες του ALPHA και του STAR, ενώ αποδυναμώνει τους νέους παίκτες, Μαρινάκη και Σαββίδη, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν τηλεοπτικές εγκαταστάσεις, πρόγραμμα και στο βαθμό που αποφασίσουν να συνεχίσουν,.. θα μπουν στον ανταγωνισμό με χειρότερους όρους, τόσο στο κομμάτι της διαφήμισης όσο και της τηλεθέασης, από ό,τι υπολόγιζαν.
Την ίδια ώρα οι παραδοσιακοί τηλεοπτικοί παίκτες και αντίπαλοί τους, Βαρδινογιάννης – Κοντομηνάς, έχουν πάρει ξανά τη θέση τους στη σκακιέρα, χωρίς πια να απειλούνται όπως πριν.
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έχει πλέον κανένα λόγο να συζητήσει με τον Ιβάν Σαββίδη το ενδεχόμενο συνεργασίας με αποτέλεσμα ο ομογενής επιχειρηματίας – αν επιθυμεί την εμπλοκή του στην ελληνική τηλεοπτική αγορά, να πρέπει να αναζητήσει, είτε νέα συνεργασία είτε να πορευτεί μόνος του.
Αντίστοιχα όμως και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, δεν έχει πλέον την ίδια πίεση με πριν, μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να διαπραγματευθεί, είτε την πώληση του ALPHA είτε τη συνεργασία με κάποιον από τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.
- πηγή:  enimerosi24