ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Aναγνωσιμότητα και πρωτιές

Η «Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο», είναι η πρώτη σε «Αναγνωσιμότητα Μέσου Τεύχους» εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα σε όλη την Ελλάδα.
Τη διαβάζουν κάθε εβδομάδα περίπου 127 χιλιάδες αναγνώστες, δηλαδή 6 φορές περισσότεροι από όσους κάνουν τον κόπο να την αγοράσουν.
Δεν ξέρουμε αν περνάει από χέρι σε χέρι όπως συνέβαινε σε ζόρικες για τη χώρα, πολιτικά, περιόδους, σίγουρα πάντως δημιουργεί κατάσταση αφού σπεύδει να τη διαβάσει πολύς κόσμος.
Είμαστε πιο πάνω και από τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» κι ας σημειώνουν αυτά μεγαλύτερες,.. σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πωλήσεις.
Μας αναζητάτε. Ωραίο είναι αυτό, προφανώς τα θέματά μας κρίνονται ενδιαφέροντα.
Στον συγκεκριμένο πίνακα με τις μετρήσεις της Focus Bari (Ιανουάριος - Ιούνιος 2016) που αφορά όλες τις ηλικίες, προηγούνται βέβαια η «Lifo» και η «Athens Voice», αλλά αυτές αποτελούν κάτι το διαφορετικό, διότι πρόκειται για έντυπα τα οποία μοιράζονται δωρεάν.
Η «Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο» κοστίζει 2 ευρώ, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων που συνοδεύεται από μία προσφορά (και όχι δικής μας παραγωγής), οπότε η τιμή ανεβαίνει (στην ακριβή έκδοση) στα 3,5 ευρώ.




 Κατακτάμε ωστόσο την καθαρή πρωτιά ανάμεσα σε όλα τα έντυπα, δωρεάν κι επί πληρωμή, στις πιο μεγάλες ηλικίες (όχι και τόσο μεγάλες βέβαια), από 35 έως 64 ετών.
Λογικό, τις εφημερίδες τις αγοράζουν πλέον κυρίως όσοι έχουν περάσει τα πρώτα «-άντα».
Καλώς ή κακώς (κακώς δηλαδή) οι πιο νέοι συνήθισαν σε άλλους διαύλους πληροφόρησης, όχι απαραιτήτως το ίδιο ασφαλείς και σίγουρους θα λέγαμε.
Αλλά και σε αυτούς ακόμα, στις ηλικίες 13 έως 34 ετών δηλαδή, η «Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο» είναι 4η στη γενική κατάταξη της «Αναγνωσιμότητας Μέσου Τεύχους», πίσω από τα free press «Lifo» και «Athens Voice», καθώς και «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Το καθημερινό μας φύλλο, για το πρώτο εξάμηνο 2016 της έρευνας Focus Bari, στην κατηγορία Ημερήσιων Πολιτικών Εφημερίδων καταλαμβάνει στην αναγνωσιμότητα μέσου τεύχους την 3η θέση.
Υπάρχει ωστόσο μία βασική παρατήρηση που πρέπει να τη λάβουμε υπόψη μας: η αύξηση που παρουσιάζουμε είναι η μεγαλύτερη.
Το κοινό μας είναι περίπου 60% άνδρες και 40% γυναίκες, ενώ το 71% είναι αναγνώστες που ανήκουν στην κατηγορία Ανώτερη ή Ανώτατη Μόρφωση, άρα παρατηρείται και σε αυτό τον τομέα μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της περιόδου Ιούλιος-Δεκέμβριος 2015.

Δημήτρης Κανελλόπουλος (EφΣυν)