ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΣΡ: Μορώνης, Μουλόπουλος, Κιάος και αδιέξοδο

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η Διάσκεψη της Δευτέρας των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Κι αυτό παρά την κίνηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, να αποσύρει από το τραπέζι το όνομα και την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα και να προτείνει για πρόεδρο του Συμβουλίου τον Ροδόλφο Μορώνη.
Ο Ν. Βούτσης έκανε και την παραχώρηση να αποσύρει και το όνομα του Βασίλη Μουλόπουλου (της Αυγής), για την αντιπροεδρία του ΕΣΡ και να αποδεχτεί την υποψηφιότητα του Νίκου Κιάου. Ο Βούτσης είχε προτείνει τον Νίκο Κιάο ως μέλος του ΕΣΡ, ωστόσο αποδέχθηκε την υποψηφιότητά του για την αντιπροεδρία, προκειμένου να..  εξασφαλίσει τη συναίνεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) και του Ποταμιού, όπως και συνέβη.
Υπέρ της πρότασης Βούτση ψήφισαν ακόμη, όπως ήταν φυσικό, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αντίθετα, ΝΔ και Ένωση Κεντρώων ψήφισαν κατά, ενώ ο εκπρόσωπος της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, ήταν απών από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 όμως δεν επετεύχθη, καθώς 16 βουλευτές ψήφισαν «ναι», ένας «όχι», έξι δήλωσαν «παρών», ενώ απών ήταν ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα, ενστάσεις διατυπώνονταν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και επί των λεκτικών διαβεβαιώσεων του προέδρου της Βουλής περί μεταβίβασης όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ -συμπεριλαμβανομένης και αυτής του καθορισμού του αριθμού των αδειών. Μετά την άκαρπη ψηφοφορία ο πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να επανέλθει με νέα πρόταση τις επόμενες μέρες.